REKLAMI GEÇ

Faciayı Büyükşehir Belediyesi personeli önledi

Faciayı Büyükşehir Belediyesi personeli önledi

Dün gece Ulus’ta patlatılan bomba düzeneğine ilişkin detaylar ortaya tek tek çıkıyor. Bombayı Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Dairesi’nde görevli bir personelin araçla eve giderken farkettiği öğrenildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mart 2018 Cumartesi, 10:59

Denizli dün gece hareketli saatler yaşadı. Ulus Caddesi kavşağında bir trafik ışığına yerleştirilmiş parça tesirli el yapımı patlayıcı polis tarafından fünye ile patlatılarak etkisiz hale getirildi. Bomba düzeneğinin bulunması konusu ise başlı başına bir hikaye olarak ortaya çıktı. Bombayı Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Daire Başkanlığı personellerinden birinin dikkati ortaya çıkardı. İşte o yaşananlar…

ARACIYLA EVİNE GİDİYORDU
Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Dairesi Başkanlığı’nda sinyal sorumlusu olarak çalışan bir görevli akşam 20:30 sıralarında aracıyla evine giderken Ulus Kavşağı’ndaki trafik ışığında elektrik panosunu fark etti. Panonun araçtan bir fotoğrafını çeken personel, o sırada aktif çalışan diğer ekibe haber vererek konuyla ilgilenmesini istedi. Sinyal görevlisi personel, panonun diğer ekipler tarafından takıldığını düşünerek olayın akibetini sordu. Bunun üzerine aktif görevdeki ekip ellerindeki işi bitirir bitirmez bölgeye giderek inceleme yapma kararı aldı.

1,5 SAAT SONRA OLAY YERİNE GİTTİLER
Olay yerine giden Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Dairesi Başkanlığı sinyalizasyon ekibi arkadaşlarının kendilerine ilettiği elektrik panosunun sinyalizasyon direğine sabitlendiğini ve bir asma kilitle korunduğunu gördü. Asma kilidi kıran personel içindeki bomba düzeneğini hemen fark etti. Belediye ekipleri önce çevre güvenliği aldı ve bölgeden vatandaşları uzaklaştırdı. Ardından hemen olay yerindeki bir polis ekibine durumu bildirdi. Daha sonraki süreçte bomba imha uzmanları olay yerine gelerek kontrollü patlamayı gerçekleştirdi.

BELEDİYECİLER FACİAYI ÖNLEDİ
Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Daire Başkanlığı personelinin dikkati bir facianın önlenmesini sağladı. Polis düzeneğin zaman ayarlı mı yoksa uzaktan kumandalı mı olduğuna dair henüz kamuoyu ile bir bilgi paylaşmasa da, patlama olması durumunda ciddi bir facianın olabileceği belirtiliyor. Parça tesirli bombanın yer aldığı panonun ise özellikle büyükşehir belediyesinin kullandığı ekipmanlara benzetilmek istendiği, hatta görevli ekiplerin ilk olarak böyle düşündükleri belirtildi. Şimdilik güvenlik gerekçesi ile görevli personelin isimleri kamuoyu ile paylaşılmadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı