REKLAMI GEÇ

FETÖ Operasyonu’nda şüpheliler adliyeye sevk edildi

FETÖ Operasyonu’nda şüpheliler adliyeye sevk edildi

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 19 zanlıdan 11’i adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 8’i ifadelerinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı. Zanlılar, usülsüz kredilerle örgüte çıkar sağlamakla suçlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2016 Cuma, 10:25

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince 12 Nisan Salı günü sabah saat 05.00 sıralarında 22 ayrı adrese baskın düzenlenmiş, 19 kişi gözaltına alınmıştı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü ve Meteoroloji İl Müdürlüğü’nün de aralarında bulunduğu yerlerde gün boyu aramalar yapılmış, evraklara ve hard disklere el konmuştu.

8 ŞÜPHELİ DAHA ÖNCE SERBEST BIRAKILDI
Sabah erken saatlerde gözaltına alınan zanlılar Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde sorguya alındı. Salı günden bu yana devam eden sorgularda, önce 5, ardından da 3 şüpheli savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

denizli-feto-operasyonu-gozalti.ic

11 ŞÜPHELİ ADLİYEDE
FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltında tutulan 11 şüpheli sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan TKDK eski İl Koordinatörü Ü.D. (40) ile O.Ç. (31), A.K. (30), S.O. (45), G.T. (30), M.K. (39), F.Ş. (28), H.G., Ö.D., H.A. ve E.A.İ, ‘terör örgütüne üye olmak ve maddi destek sağlamak’, ‘örgüt adına eylem yapma’, ‘resmi belgede sahtecilik suçuna azmettirme’, ‘anayasal düzene karşı hareket etmek’ ve ‘kamu kurumunu kendi çıkarları için zarara uğratma’ suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

ANONS-2

Elleri kelepçeli adliyeye sevk edilen TKDK eski İl Koordinatörü Ü.D.’nin baygınlık geçirdiği ve acil sağlık ekiplerinin müdahale ettiği öğrenildi. Sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı