REKLAMI GEÇ

Yalçın, nasıl gözaltına alındığını anlattı

Yalçın, nasıl gözaltına alındığını anlattı

Denizli’de sabahın 5’inde gözaltına alınan Gazeteci-Yazar Soner Yalçın, otelden alınması ve sonrasında yaşananların anlattı. “Gelenlerin polis olduğundan emin değildim, suikast düzenleyecekler sandım” diyen Yalçın, emniyete götürülmek üzere alındığını ancak hastanede polislere gelen telefonlarla tekrar otele getirildiğini söyledi. “İstanbul polisi uyuyor da bir Denizli Polisi mi uyanık?” diyen Yalçın, bu garip gözaltı ile nasıl bir mesaj verilmek istendiğini anlamadığını ifade etti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 26 Ekim 2014 Pazar, 12:11

Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi’nin düzenlediği söyleşi için Denizli’ye gelen Gazeteci-Yazar Soner Yalçın, sabah 05:10’da Şiir Otel’deki odasının kapısının çalınmasıyla başlayan ilginç gözaltı hikayesini basın mensuplarıyla paylaştı. 

yalcin-gozalti-anons

“ÖNCE GELENLERİN POLİS OLDUĞUNA İNANMADIM”
Sabah daha uykudayken kapısının çalındığını anlatan Yalçın, kendilerini polis olarak tanıtan kişilerin “Hakkınızda yakalama emri var. Bizimle geleceksiniz” dediklerini söyledi. Yalçın, “Ben gazeteciyim. Sürekli basın kartı sahibiyim. Türkiye’nin 3 şehit verdiği bir günde bu şekilde gündeme gelmek istemiyorum. Polislere, ‘Gerekirse Vali ya da Emniyet Müdürü ile görüşelim bunu sessizce halledelim’ dedim. Ancak kimden emir aldılarsa ikna olmadılar. Gözaltına almakta kararlıydılar. Aşağıya indik. Araç sivildi. Bana sadece kimlik gösterdiler. Polis kimliğini herkes gösterebilir. Polis olduklarına önce inanmadım. Bana suikast düzenlenmek istendiğini düşündüm ve korktum. Ancak araca bindikten sonra telsiz konuşmalarını dinledikten sonra polis olduklarına kanaat getirdim” dedi.

add-karaca-anons

HASTANEYE GÖTÜRDÜLER
Önce Denizli Devlet Hastanesi’ne gözaltı öncesi rutin muayene için götürüldüğünü belirten Yalçın, “Burada polis memurları birkaç telefon görüşmesi yaptılar. Beni tekrar getirerek kaldığım otele bırakıp gittiler. Hiçbir açıklama yapmadılar” dedi.

“VERİLMEK İSTENEN MESAJI ANLAMADIM”
Hakkında neden yakalama kararı çıkarıldığı konusunda bir fikrinin olmadığını belirten Yalçın, hastaneden sonra Emniyet’e götürülmeyip tekrar kaldığı otele bırakılmasına da anlam veremediğini belirtti. Birilerinin bu gözaltı ile bir mesaj vermeye çalıştığını düşündüğünü belirten Yalçın, “Ben İstanbul’da yaşıyorum. Adresim ve iş yerim belli. Eğer böyle bir karar varsa neden İstanbul’da gözaltına alınmadım. İstanbul polisi uyuyor da, Denizli polisi mi uyanık. Bunu anlamadım. Yoksa paralel yapı ‘Biz Denizli’de de varız. Halen güçlüyüz’ mesajı mı vermeye çalıştı. Yoksa, hükümet doğruları yazan, konuşan gazetecileri böyle sustururuz mesajı mı veriyor. Verilmek istenen mesaj ne? Kimler ne mesaj vermek istedi? Bunları bulmak da devletin görevidir” dedi.

gozalti-gerekce-anons

“BU BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ SORUNUDUR”
Denizli’de yaşadığı bu olayın şahsi meselesi değil, basın özgürlüğü sorunu olduğunu belirten Yalçın, “Benim evim yine böyle bir sabaha karşı 60 polisle basıldı. Ve Silivri Cezaevi’nde kalan birisiyim. Bu olaylar benim yazmamı ve konuşmamı engelleyemez. Öğleden sonra İzmir’de yine bir söyleşi m var. Gideceğim orada da konuşacağım” dedi.
Yalçın’ın bugün öğleden sonra Denizli Adliyesi’nde hakkındaki yakalama kararı ile ilgili olarak nöbetçi savcıya ifade vereceği öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı