REKLAMI GEÇ

Görmek istediğimiz cumhuriyetin yargısıdır

Görmek istediğimiz cumhuriyetin yargısıdır

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, beklentilerinin karanlık yapı ve örgüt mensuplarından arındırılmış bir yargı olduğunu belirtti ve ekledi: Görmek istediğimiz; yalnızca Türk milleti adına, hukuka ve vicdanına göre karar verecek Cumhuriyetin yargısıdır.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Eylül 2016 Çarşamba, 11:37

Ömrünü adalete ve onun sağlanmasına vakfeden, ebediyete göç eden avukat, hakim ve savcıları rahmetle andıklarını belirten Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, 2016-2017 Adli Yılı’nın ulusa, ülkeye ve Denizli’ye hayırlı olmasını diledi.

Bağımsızlığımızı ve Cumhuriyetimizi borçlu olduğumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünyada Barış” telkininden çok uzak günler geçirildiğinin altını çizen İlhan, her ne kadar barıştan söz etmenin şu günlerde zor olsa da, barış için umutlarını yitirmeden mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

denizli-baro-baskani-mujdat-ilhan-adli-yil-aciklamasi-1

“KİMDEN GELİRSE GELSİN DARBENİN KARŞISINDAYIZ”
“Ne yazık ki biz bu umutla hareket ederken hainler içimizdeymiş. 15 Temmuz 2016 gecesi ülkemiz, tarihinin en karanlık gecesini yaşamış, en büyük saldırısına uğramış ve en hain darbe girişimi ile karşı karşıya kalmıştır” diyen Baro Başkanı İlhan, şöyle devam etti:

“Öncelikle bu vahim darbe girişimi sırasında şehit olan askerlerimize, güvenlik güçlerimize ve yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, yakınlarına ve ulusumuza da sabırlar diliyoruz. Denizli Barosu olarak kimden ve ne zaman gelirse gelsin darbelerin karşısındayız. Bu nedenledir ki Devlet içinde yuvalanmış FETÖ terör örgütünün doğrudan doğruya Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alan darbe girişiminin karşısında demokrasinin yanında olduğumuzu, Türkiye Barolar Birliği ve diğer barolarla birlikte 15 Temmuz akşamı hiç vakit kaybetmeden derhal kamuoyuna açıkça ilan ettik.”

denizli-baro-baskani-mujdat-ilhan-adli-yil-aciklamasi-2

DENİZLİ BAROSU GELİŞMELERİN TAKİPÇİSİ
O geceden bu yana yaşanılan olağanüstü gelişmeleri Denizli Barosu olarak dikkatle takip ettiklerini belirten İlhan, “Bu süreç içinde Denizli halkına ve siyasetçilerine, Denizli Valimize, Denizli Cumhuriyet Başsavcımız nezdinde soruşturmada görev alan savcı ve hakimlerimize konuyla ilgili titiz çalışmaları ve hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

denizli-baro-baskani-mujdat-ilhan-adli-yil-aciklamasi-3

“KARANLIK YAPIYA DAHİL OLANLAR HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERMELİ”
15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunanlar ve bu yapıya dahil olanların hesap vermesini istediklerini ifade eden İlhan, “Kuşkusuz sıfat ve konumu ne olursa olsun, bu karanlık yapıya dahil olan, destek veren herkes hukuk önünde hesap vermeli, bedelini en ağır şekilde ödemelidir. Bu karanlık yapının temizlenmesi, bu alçakça kalkışmanın hesabının yargı önünde sorulması yönündeki güçlü beklenti ve desteğimiz sonuna kadar devam edecektir. Bununla birlikte soruşturmalarda masumiyet karinesi ihlal edilmemeli savunma hakkı kısıtlanmamalı, suçlu ile suçsuz şüpheye yer vermeyecek şekilde ayrılmalıdır” diye konuştu.

denizli-baro-baskani-mujdat-ilhan-adli-yil-aciklamasi-5

“AVUKATLARIN İTİBAR VE GELECEKLERİYLE OYNANMAMALI”
Avukatlara yönelik uygulamalarda dikkatli ve titiz olunmasını beklediklerini söyleyen Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, “Bu doğrultuda, yargısal bir görev yapan biz avukatlara karşı da bir takım soyut vehim, zan ve söylentilerle, siyasi mücadele temelinde dedikodulara dayanılarak hareket edilmemeli, varsayım ve olasılığa binaen avukatların itibarlarıyla ve gelecekleri ile oynanılmamalı, haklarında gereksiz ve orantısız koruma tedbirlerine başvurulmamalıdır. Avukat soruşturmalarına KHK ile getirilen yeni düzenlemeler savunma hakkını kısıtlama amacı ile kullanılmamalıdır. Kısaca konumlarının gerektirdiği dikkat ve özen tüm yetkili birimlerce gözetilmeli, sürecin meşruiyetini zedeleyecek gereksiz sorunlara yol açılmamalıdır. Denizli Barosu olarak talep ve beklentimiz yargının, bu tür karanlık yapı ve örgütlere mensup olanlardan arındırılarak, hiç bir güce ve iktidara tabi ve bağımlı olmaması, üyelerinin liyakat esasına ve objektif ölçütlere göre belirlenmesidir. Kısaca görmek istediğimiz; yalnızca Türk milleti adına, hukuka ve vicdanına göre karar verecek Cumhuriyetin yargısıdır. Bu hususlarda gerekli hassasiyetin gösterileceğini umut etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

denizli-baro-baskani-mujdat-ilhan-adli-yil-aciklamasi-4

“HUKUK VE DEMOKRASİ TEK ÇARE”
Cumhuriyet değerlerine, demokrasi ve milli egemenliğe, laik demokratik Cumhuriyete bağlılıklarını dün olduğu gibi bugün de sürdüreceklerini dile getiren İlhan, sözlerine şunları ilave etti:

“Tüm bu hususlarda; başta başsavcılıklar olmak üzere yetkili birimlerle sürekli temas halinde olduğumuzu, gerekli girişimlerde bulunduğumuzu, sorunların günü gününe takip edildiğini, TBB ile de bu hususlarda düzenli bir iletişim halinde olunduğunu, Baromuzun tüm birimleriyle süreci izlediğini ve izleyeceği hususlarını, özellikle meslektaşlarımızın bilgisine sunmayı gerekli görmekteyiz.

Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyet değerlerine, demokrasi ve milli egemenliğe, laik demokratik Cumhuriyetimize bağlılığımızı dün olduğu gibi bugün de sürdüreceğimizi, tüm kurum ve kurallarıyla hukuk ve demokrasinin tek çare olduğunu, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu bir kez daha yineliyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Efendiler ve ey ulus biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ülkesi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat uygarlık tarikatıdır’ diyor, tüm avukatlarımızın yargıçlarımızın, savcılarımızın ve adliye çalışanlarımızın yeni adli yılını kutluyor, sevgi ve saygılarımla diliyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı