REKLAMI GEÇ

Gurbetçi kadını FETÖ yalanıyla 550 bin lira dolandırdılar

Gurbetçi kadını FETÖ yalanıyla 550 bin lira dolandırdılar

Almanya’dan işçi emeklisi 61 yaşındaki Feriha Öztürk, MİT mensubu olduğunu öne süren bir dolandırıcı tarafından FETÖ üyesi olma suçuyla tutuklanacağı yalanıyla korkutuldu. Dolandırıcı, Öztürk’ü aklayacağı konusunda kandırarak, 550 bin lira dolandırdı. Öztürk parayı, 800 bin lira değerindeki evini 550 bin liraya satarak bulduğu belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ekim 2016 Perşembe, 09:35

Ramazan ÇETİN/(DHA)
Almanya’dan işçi emeklisi Feriha Öztürk, FETÖ’yü kullanan telefon dolandırıcılarının hedefi oldu. Geçen 3 Ekim’de Topraklık Mahallesi’nde oturan Feriha Öztürk’ü arayan ve kendisini polis memuru olarak tanıtarak MİT’te görevli olduğunu söyleyen, isminin ise ‘Ender Atalay’ olduğunu öne süren dolandırıcı, ilk olarak Çınar Polis Merkezi’nin telefonunu verip, kendisini doğrulaması için arayabileceğini belirtti. Öztürk’ün güvenini kazanan dolandırıcı, malvarlığını öğrendiği Öztürk’e, “FETÖ örgütü isminizi kullanmış, sizi temize çıkaracağız, yoksa tutuklanacaksınız. Benim dediklerimi yapmazsan tutuklanır, yurt dışına çıkamazsın. Mal varlığını koruyacağız, seni güvence altına alacağız” dedi.

800 BİN LİRALIK EVİNİ 550 BİN LİRAYA SATTI
Paniğe kapılan Feriha Öztürk, Deliktaş Mahallesi’ndeki evini aynı gün satışa çıkardı. Öztürk, yaklaşık 800 bin lira değerindeki evini, müşteri bularak 550 bin liraya sattı. Satış ardından Öztürk’le sürekli telefonla konuşan dolandırıcı, ilk olarak evinin satışından peşinat olarak aldığı 300 bin lirayı, çanta içinde MİT’te görevli olduğunu söylediği ‘Fatih’ isimli kişiye vermesini söyledi. Bunun üzerine Halk Caddesi’nde ara sokakta Öztürk, parayı bu kişiye teslim etti. Bunun dolandırıcılık olduğunu anlamayan ve korkan, kimseye de söz etmeyen Öztürk, ertesi gün yine dolandırıcı tarafından arandı. Öztürk, aldığı talimatlarla geri kalan 250 bin lirayı da dolandırıcıya teslim etti.

ANLAYINCA İŞ İŞTEN GEÇTİ
Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Öztürk, polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Avukat tutan Feriha Öztürk, olaydan dolayı çok korktuğunu belirterek, “Beri arayıp, FETÖ’yle ilişkilendirip, tutuklanacağımı söylediler. Çok korktum, evimi sattırdılar ve parasını aldılar. Psikolojim bozuldu, kimseyle görüşmememi istediler. İnandım. FETÖ’yle ilişkim olmadığını söylememe rağmen kandırdılar. Şok olmuştum. Yakın akrabalarıma ve aileme anlatamadım, kimse telefonla arayan dolandırıcılara karşı dikkatli olsunlar” dedi.

denizli-feto-yalanina-kandi-dolandirildi-1

Öztürk’ün avukatı Salim Kutlutürk ise dolandırıcıların FETÖ operasyonlarını kullandığını belirterek, şöyle dedi:
“Almanya’dan emekli vatandaşımız da dolandırıcıların kurmanı oldu. Kimlik bilgilerini bulmuşlar, acele şekilde evini maliyetinin altında sattırıp, elinden parasını almışlar. Maalesef dolandırıcılarda kendilerini güncelliyorlar. Daha önce PKK’yı kullanan dolandırıcılar şimdi de FETÖ operasyonlarını kullanarak vatandaşları dolandırıyor. Vatandaşlarımız, kendilerini telefonla arayan bu kişilere karşı dikkatli olsun, konuşmasınlar, kapatıp, polise başvursun.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı