REKLAMI GEÇ

Habercilere sosyal medya kazığı

Habercilere sosyal medya kazığı

Sosyal paylaşım sitesinde oluşturulan bir gruptan paylaşılan Acıpayam yolunda kaza olduğu ve bir kişinin öldüğüne dair fotoğraf medyayı harekete geçirdi. Anında haber telaşına giren çok sayıda haber sitesi kazayı manşetten duyurdu. Keza olay aslında Gümüşhane’de 1 yıl önce yaşanmış, fotoğraf ise muzurluk yapmak isteyen bir facebook kullanıcısı tarafından paylaşılmıştı. Kişi gruptan atılırken, tufaya gelen haberciler trafik kazası haberi yapalım derken resmen iletişim kazası yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ekim 2015 Cumartesi, 13:53

İnternet kullanımı ile birlikte sosyal medyalara itibar da arttı. Hemen her şeyin paylaşıldığı sosyal medyada zaman zaman ilginç olaylar da ortaya çıkıyor. Tıpkı, dün akşam saatlerinden beri Denizli’nin konuştuğu “Acıpayam’da iki araç kafa kafaya çarpıştı, bir kişi hayatını kaybetti” şeklindeki fotoğraflı paylaşım gibi.

FOTOĞRAFIN ALTINDA İLGİNÇ YORUMLAR
Bir gruba üye olan kişi tarafından paylaşılan fotoğraf ve bilginin altına yorum yapan birçok kullanıcı, yaşadıkları üzüntüyü paylaştı, trafik kazalarına dikkat çekti. Kullanıcı kaza ile ilgili ayrıntılı bilgi vermeyince, kullanıcılar kazanın meydana geldiği yeri tahmin etmeye bile çalıştılar. Bazıları Acıpayam yakınlarında dedi, hatta nokta tarifler yaptı, bazıları da Tavas makasını geçtikten sonra olduğunu ifade etti.

DENİZLİHABER DOĞRULATAMAYINCA…
Acıpayam yakınlarında böyle bir kazanın yaşanıp yaşanmadığına ilişkin ciddi bir araştırma yapan denizlihaber.com haber merkezi, ne itfaiye, ne 112 ne de polisten kazayı doğrulatamadı. Doğal olarak aspar kabul edildi ve haberleştirilmedi.

O FOTOĞRAFIN HABERİNE ULAŞILDI
Sosyal medyada yer alan hemen her türlü bilgiyi değerlendiren bazı basın kuruluşları, doğal olarak bunu da haber yaptılar. Yetersiz bilgi, hatta hiç bilgi olmamasına rağmen, Acıpayam yakınlarında iki aracın çarpıştığını ve bir kişinin öldüğünü duyurdular. Ancak, gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Acıpayam’da olduğu iddia edilen kaza Gümüşhane’de meydana gelmiş, üstelik de geçtiğimiz yıl yaşanmıştı.

İki aracın karıştığı Gümüşhane’deki bu kazada 2 kişi hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı. Sosyal medya grubunda bilgiyi paylaşan üye gruptan kısa süre içinde atıldı ama, konuyu haber yaparak okurlarına duyuran haberciler bir kez daha, hem de çok kötü bir şekilde işletilmiş oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı