REKLAMI GEÇ

Hayvansever mimarın hukuk zaferi

Hayvansever mimarın hukuk zaferi

Çivril’de bahçesinde bulunan köpeklerden rahatsız olan komşusu tarafından hakkında dava açılan hayvansever mimar Mine Orhan, Çivril Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme Orhan’ın beraatine karar verdi, hayvanseverler de genç mimarı davada yalnız bırakmadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Aralık 2015 Cuma, 17:05

Çivril Aşağı Mahalle’de yaşayan mimar Mine Orhan ile komşusu Uğur Emre arasında gerginlik oluştu. Bahçede bulunan 6 köpekten rahatsız olan komşusu tarafından hakkında dava açılan Mimar Mine Orhan, Çivril Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

KULAKLARIMA PAMUK TIKAYIP UYUYORUM
Mahkemede de şikayetini sürdüren komşu Uğur Emre, çok sayıda köpek bulunduğunu, seslerinden ve kokularından rahatsız olduğunu ifade etti. Geceleri kulaklarına pamuk tıkayarak uyuduğunu öne süren Emre, komşusuna bir çok kez söylemesine rağmen köpekleri göndermediğini ifade etti.

SESLE İLGİLİ SIKINTI VARSA ÖLÇÜM YAPILSIN
Mimar Mine Orhan ise belediye ekiplerinin geçtiğimiz ay 15 köpeğini aldığını ve kum eleme tesisine götürdüğünü belirterek, “Şu anda 6 köpeğim var. Çevreyi rahatsız ettiklerini de düşünmüyorum. Sesle ilgili sıkıntı varsa ölçüm yapılmasını talep ediyorum” dedi.

MAHKEME HAYVANSEVER LEHİNE KARAR VERDİ
Çivril Asliye Ceza Mahkemesi heyeti taraflarının ifadelerinin ardından kararını açıkladı. Kararda, “Sanık Mine Orhan hakkında her ne kadar kişilerin huzur ve sükutunun bozma suçunu işlediği iddia edilerek cezalandırılması talep edilmiş ise de yapılan yargılama toplanan deliler ve tüm dosya kapsamına göre sanığın üzerine atılan suç yönünden kastının bulunmadığı kanaatine varılarak sanığın isnat edilen suçtan beraatine karar verilmiştir” denildi.

denizli-sokuku-kopegi-davasinda-beraat-ic

HAYVANSEVERLER DESTEK OLDU
Dava sürecinde hayvanseverler de Mine Orhan’a destek oldu. Mahkemenin sonuçlanmasının ardından konuşan Denizli Hayvan Dostları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Gökçe, “Çivril’deki arkadaşımızın evinin önündeki köpeklerden rahatsız olan birisi şikayette bulunmuştu. Bugün mahkeme görüldü. Denizli Hayvan Dostları olarak destek için Mine Orhan’ın yanındaydık. Mahkeme sonucu olumlu oldu” dedi.

Gökçe, bahçesinde veya evinde köpek besleyen vatandaşların komşuların köpek sesinden şikayetçi olduğu taktirde yasal yollara başvurarak köpeklerin seslerinin ölçülmesini isteyebileceklerini belirterek, “Kimse hayvanları zorla alamaz” diye konuştu.

Yorumlar

MEHMET   -  Bağlantı 19 Aralık 2015, 08:40

hayvan severler birazda evde 4 tavuk bir horoz besleyenlerede yardımcı olurlarsa seviniriz horozun sesinden şikayet ediyorlar kokusu yok pisliği yok her hafta 2 sefer temizleyip kireçliyorum

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı