REKLAMI GEÇ

Haziran Hareketi’nden Kahraman’a tepki

Haziran Hareketi’nden Kahraman’a tepki

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’ın yeni anayasa ve laiklik açıklamalarına tepkiler sürüyor. Birleşik Haziran Hareketi alanlara çıktı, “Şeriat-hilafet anayasası yaptırmayacağız” diyerek eylem yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2016 Perşembe, 18:28

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “Laiklik yeni anayasada olmamalı” sözlerine tepkiler artarak sürüyor. Birleşik Haziran Hareketi yaptığı eylem ile tepkisini dile getirdi.

Candoğan Parkı önünde bir araya gelen ve sloganlar eşliğinde Delikliçınar Meydanı’na yürüyen Birleşik Haziran Hareketi adına basın açıklamasını Merve Bal yaptı.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın “Laiklik yeni anayasada olmamalı” dediğini ve bu sözlerle şeriat çağrısı yaptığını öne süren Merve Bal, AKP’nin anayasa değişikliğindeki asıl amacının bu sözlerde saklı olduğunu, fiilen yok ettikleri laikliği anayasadan da çıkartarak, dini anayasa yapmak, şeriat ilan etmek olduğunu iddia etti.

Merve Bal, “Şeriat anayasası aynı zamanda başkanlık anayasasıdır, yani hilafettir. AKP, şeriat ve hilafet ilan ederek siyasal İslamcı faşizmi kurumsallaştırma planları yapmaktadır. 14 yıl boyunca adım adım varmak istedikleri nokta buydu. Laikliği fiilen kaldırarak, tacevüzcü Ensar tipi gerici ağlarla toplumu karanlığın içine hapsetmektir. Şimdi bir adım daha atarak son noktayı koymak istiyorlar. Ama başaramayacaklar” dedi.

Tüm ilerici, demokrat, yurtsever, devrimci ve sosyalistlere çağrı yapan Bal, “Artık savunulacak, korunacak bir laiklik yok, kazanılacak bir laiklik var. Laikliği de ancak gerici saldırılara karşı birlikte mücadele ederek ve AÜKP rejimini yıkarak kazanabiliriz” dedi.

Birleşik Haziran Hareketi üyeleri basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı