REKLAMI GEÇ

Hırsızlar, buzağının kılından tespit edildi

Hırsızlar, buzağının kılından tespit edildi

Denizli’de bir hırsızlık şebekesi, çaldıkları buzağıya ve ineğe yapılan DNA incelemesi sonucu yakalandı. DNA incelemesi sonucu operasyonu genişleten polis, 21 kişilik hırsızlık şebekesini çaldıkları malzemeler ile birlikte gözaltına aldı.

/ DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2010 Cuma, 15:27

Denizli’de düzenlenen hırsızlık çetesi operasyonunda, 21 kişi yakalandı. Çetenin çaldığı buzağından düşen kılla, annesinden alınan örneğin, kriminal laboratuara gönderilmesi sonucu, çetenin canlı hayvan hırsızlığı yaptıkları da tespit edildi.

Denizli’de ev ve işyerinden yapılan hırsızlık olayları ile gelen ihbar üzerine, Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, hırsızlık, yağma ve dolandırıcılık olayları ile ilgili il merkezinde faaliyet gösteren ve örgütlü olarak hırsızlık suçu işleyen bir çeteyi tespit etti. Üç ay kadar teknik takibe alınan çetenin, kapıların göbeklerini çıkararak hırsızlık yaptıkları için ‘kilit’ adı verilen planlı operasyon sonucu, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde hırsızlık, dolandırıcılık, yağma ve suç eşyalarını satın almak’ suçlarına yönelik 21 kişi yakalandı.

29 ayrı adrese eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda, M.A, A.K, M.Ö, M.B, M.O, M.B, B.Y, E.E, S.P, H.S, H.Y, Y.D, H.Ç, H.T, M.A.G, M.A, M.S, N.A, H.K, N.S, M.S, yakalanırken, yakalanan 21 kişiden M.A, H.T, N.S, H.Ç, M.A.G, ve M.S, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı, 15 zanlı adliyeye sevk edildi. Suç örgütüne yönelik operasyonda daha önce aralarında örgüt lideri B. Ö. ve yardımcıları H.K ile H.C, örgüt üyeleri K.K, M.H, M.A.A, M.D, N.K. ve H.K de yakalanarak tutuklanmıştı.

Çete lideri olan B. Ö. ile K.K’nın daha önce, Akköy ilçesinde çaldıkları buzağıyı, kiraladıkları otomobilin bagajında getirdikleri Denizli’de sattıkları tespit edildi. Zanlıların, kiraladıkları otomobilin bagajından alınan kılla, inekten alınan örneğin DNA testi için kriminal laboratuvara gönderilmesi sonucu, çetenin canlı hayvan hırsızlığı yaptığı da tespit edildi. Çetenin et fiyatlarının artması üzerine, Honaz’dan çaldıkları ineği de kesimhaneye sattıkları öğrenildi.

Yakalanan zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, plazma ve LCD televizyonlar, 5 laptop, 47 cep telefonu, 24 SİM kart, 11 kol saati, 11 adet CD çalar, 5 adet bilgisayar kasası, 9 adet LCD monitör, 10 dijital fotoğraf makinesi, 11 CD çalar, 2 cep bilgisayarı, 1 nagivasyon cihazı, 2 av tüfeği, 2 bilye atar tabanca, 2 kuru sıkı tasanca, 1 ruhsatsız tabanca, 180 adet tabanca fişeği, ağaç kesme motoru, 2 adet çelik cop, 3 uydu alacısı, projeksiyon cihazı, 2 adet dürbün ve bir miktar esrar maddesi ele geçirilirken, bir kısmı sahiplerine teslim edildi. Operasyon neticesinde, 29 ayrı hırsızlık olayının aydınlatıldığı bildirilirken, ele geçirilen malzemelerin müştekilerinin tespit edilmesiyle bu sayının artmasının tahmin edildiği kaydedildi.

Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerini kutlayarak, başarılarının devamını diledi. Çınar, polisin, vatandaşın malını, canını ve ırzını korumayı amaç edindiğini belirterek, “Bütün çalışmalarımız huzurlu bir kent için. Hedefimiz Denizli’yi dünyanın en huzurlu şehri yapmak. Vatandaşı rahatsız edeni biz de rahatsız ederiz. Bu çalışmalarımız sürecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı