REKLAMI GEÇ

Hukukçular ayağa kalktı

Hukukçular ayağa kalktı

Denizli Adalet Sarayı önünde bir araya gelen hakim, savcı ve avukatlar, İstanbul Adalet Sarayı’nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın teröristlerce şehit edilmesini kınadı. Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, saldırının kendilerini korkutmayacağını daha da güçlendireceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Nisan 2015 Çarşamba, 17:21

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım ile Baro Başkanı Müjdat İlhan, hakim, savcı ve adliye çalışanları Adalet Sarayı’nda önünde bir araya geldi. Savcı Mehmet Selim Kiraz cinayeti, protesto edildi.

denizli-adliye-onunde-eylem-ic

Baro Başkanı Müjdat İlhan, “Toplumun her kesiminde var olan ayrışmayı yargı camiasına da taşımadan hukuk camiasının kenetlenmesine zarar verecek; avukatlık mesleğini rencide edecek her türlü beyandan kaçınılması gerekmektedir. Şimdi birlik zamanıdır. Bırakın acımızı yaşayalım” dedi.

‘BİZLERİ KORKUTMAYACAK, DAHA DA GÜÇLENDİRECEKTİR’
Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın acısını yürekten hissettiklerini söyleyen Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım da “Bu saldırı Cumhuriyet Savcısının şahsında hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan tüm insanlığa karşı yapılmış, sindirme ve gözdağı verme girişimidir. Ancak bu saldırı bizleri korkutmayacak, daha da güçlendirecektir. Bu hain saldırıyı düzenleyenler ve arkasındaki destekçiler bilsinler ki her türlü zorluğa rağmen görevlerini fedakarca yerine getiren hakim, savcılarımız ve adalet çalışanları görevlerini en güzel şekilde yerine getirecektir” dedi.
Açıklamaların ardından şehit edilen savcı için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra hakim ve savcılar, görevlerine döndü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı