REKLAMI GEÇ

Genelge uygulanmaya başlandı, her an ceza yiyebilirsiniz…

Genelge uygulanmaya başlandı, her an ceza yiyebilirsiniz…

Bundan sonra jandarma dahil tüm resmi ve sivil polisler, trafik kurallarına uymayan sürücülere ceza yazabilecek. İçişleri Bakanlığı bu konuda 81 ile de genelge gönderdi. Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, genelge ile birlikte çalışmalara ve uygulamalara başladıklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ekim 2018 Perşembe, 11:24

100 günlük eylem planı dahilinde bakanlığın 81 ile gönderdiği genelge ile diğer illerde olduğu gibi Denizli’de de kontrol noktalarında uygulamalar başlatıldı. Ekipler yaptıkları uygulamalarda özellikle trafik kazalarının artmasına, can ve mal kaybına neden olan telefonla konuşma, emniyet kemeri takmama, makas atma diye tabir edilen tehlikeli araç kullanma ve şerit değiştirme konularında hassasiyet gösteriyor.

Diğer taraftan genelge doğrultusunda başlatılan çalışmalar için resmi ve sivil ekiplere ise “Trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı” dağıtılmaya başlandı. Yani bu konuda artık sürücülerin kaçacak yeri yok. Her an araç kullanırken telefon görüşmesi yaptığınızda sivil bir polis tarafından durdurulup ceza uygulaması yapılabilir. Ya da İdari Para Cezası Tutanağı posta yoluyla adresinize gelebilir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı