REKLAMI GEÇ

İlhan: Siyasi iradeden talabimiz hukuk

İlhan: Siyasi iradeden talabimiz hukuk

Denizli Barosu Başkanı Avukat Müjdat İlhan, siyasi iradeden taleplerinin hukuk olduğunu belirterek, “Hukuk ama şahsa göre, ihtiyaca göre hukuk değil. Evrensel hukuk normları çerçevesinde, bizi dünyada yalnızlaştırmayan bir hukuk sistemine ihtiyacımız var” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 4 Kasım 2015 Çarşamba, 18:00

Denizli Barosu’na üç yeni avukat daha katıldı. Baronun sosyal tesislerinde düzenlenen yemin töreninde, stajını avukat Erol Mersin’in yanında tamamlayan Ezgi Akbaba, stajını Avukat Yusuf Garip’in bürosunda yapan Ramazan Dinç ve stajını Ankara’da yapan Şükrü Ceyhan, avukatlık cübbesini giyerek mesleğe adım attılar.

Cübbe giyme töreninde konuşan Denizli Barosu Başkanı Avukat Müjdat İlhan, 1 Kasım seçiminin geride kaldığını ifade ederek, “Bizim siyasi iradeden talebimiz hukuk olacaktır. Hukuk ama şahsa göre, ihtiyaca göre hukuk değil. Evrensel hukuk normları çerçevesinde, bizi dünyada yalnızlaştırmayan bir hukuk sistemine ihtiyacımız var. Bu imkansız değil. Meclis’te bizim gibi düşünen temsilcilerimiz var. Yine sayılarımız 10 binleri bulan avukat ve bizim gibi düşünen milyonlarca vatandaş var” ifadesini kullandı.

İlhan, 10 Kasım’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ötekileştirmeden, sizden bizden diye ayrıştırmadan anmak istediklerini sözlerine ekledi.

ÜYE SAYISI 932 OLDU
Stajlarını tamamlayarak avukatlık cübbesi giyen Ezgi Akbaba, Ramazan Dinç ve Şükrü Ceylan’ın katılımıyla Denizli Barosu’na kayıtlı avukat sayısı 624’ü erkek, 302’si kadın olmak üzere 932’ye yükseldi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı