REKLAMI GEÇ

İşçileri Başsavcı Alper ikna etti

İşçileri Başsavcı Alper ikna etti

Denizli Adliyesi ek binası inşaatında çalışan ve 3 aydır maaşlarını alamayan 8 inşaat işçisinden 2’si, yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki vince çıkarak eylem yaptı. Vinçte yaklaşık bir saat kalan işçiler, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in maaşlarının ödeneceğini söylemesi üzerine eyleme son verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Temmuz 2016 Salı, 19:03

Olay, Adalet Mahallesi’ndeki Adliye Sarayı ek binası inşaatında meydana geldi. İnşaatta çalışan ve üç aydır maaşlarını alamayan 8 işçiden 2’si amcaoğulları Mustafa M. ile Ali M. eylem yapmak için inşaat alanındaki yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki vincin tepesine çıktı. Maaşlarını alana kadar eyleme devam edeceklerini söyleyen işçileri gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis, işçileri inmeye ikna edemeyince ambulans ve itfaiye çağırdı. İtfaiye ekipler, işçilerin düşme ya da atlama ihtimali üzerine yere hava yastığı açtı. İki işçi vinçten inmeleri için bir türlü ikna edilemeyince, olay hakkında bilgi verilen Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, inşaat alanına geldi. Başsavcının polis korumaları da ellerinde herhangi bir saldırıya karşı otomatik silahlarla geldi.

AMBULANS MEGAFONUNDAN SESLENDİ
Başsavcı Alper, ilk olarak işçilere ambulansın megafonundan seslendi. Alper, “Arkadaşlar, ben Cumhuriyet Başsavcısıyım. Adalet Bakanlığıyla görüştüm. Bakanlık müteahhite tamamen ödemeyi yapmış, müteahhit size ödeme yapmamış. Yasal olarak bundan sonraki alacaklarınızın ödenmesi için dilekçe alacağım. İşçinin alacağı öncelikli olduğu için doğrudan doğruya bakanlıktan alacaksınız. Bu yasal hakkınızı kullanmanızı sağlayacağım. İnin, ben size yardımcı olacağım” dedi.
İşçiler yine ikna olmayınca bu kez Başsavcı Alper, vincin tepesindeki işçilerle cep telefonuyla konuştu. Alper cep telefonuyla, “Ben Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapıyorum. Yaklaşık 4 gündür uyumadım. Devletimiz ayakta kalsın diye gece gündüz 17 arkadaşımla birlikte uyumadık. Adalet Bakanlığı’yla görüştüm. Dilekçe vereceksiniz, ben size yardımcı olmak için geldim. İnin aşağı, her türlü yardımı yapacağım. Paranız yatmaya başlamış” dedi.

Daha sonra işçilerle daha yakından konuşmak için inşaatın üzerine çıkan Alper, ikna ederek vinçten inmeleri sağladı. Vince çıkan iki işçiyle birlikte toplam 8 işçi Başsavcı Alper ile birlikte alacaklarının ödenmesi için dilekçeleri alınmak üzere Adalet Sarayı’na gitti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı