REKLAMI GEÇ

İstanbul’daki hain saldırıya tepki yağdı

İstanbul’daki hain saldırıya tepki yağdı

İstanbul’da, Beşiktaş-Bursaspor maçından sonra düzenlenen ve 30’u polis, 7’si sivil, kimliği belirlenemeyen 1 kişi ile birlikte 38 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına Denizli’den tepki yağdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Aralık 2016 Pazar, 13:40

Hainlerin dün akşam Beşiktaş’ta Vodafone Arena Stadı’nın hemen yanında ve Maçka Parkı’ndaki bombalı terör saldırısında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamasına göre şehit polis sayısı 30’a yükseldi. 7 sivil ile kimliği belirlenemeyen 1 kişi de bu saldırıda yaşamını yitirdi. 14’ü yoğun bakımda olmak üzere 155 kişi de yaralandı.

Türk ulusunu derin üzüntüye boğan saldırıya Denizli’den de tepki yağdı. Terör saldırısını kınayan açıklamalar şöyle:

VALİ ALTIPARMAK TWİTTER’DAN PAYLAŞTI
İstanbul’daki terör saldırısında kısa bir süre sonra Vali Ahmet Altıparmak, Twitter hesabından “Sen evlatlarımızı, masumları koru yarabbi” paylaşımını yaptı.

ZOLAN: ASLA BAŞARAMAYACAKSINIZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Vatanımıza, bayrağımıza, aziz milletimize uzanan eller; asla başaramayacaksınız! Hain terör saldırısında yaralananlara acil şifalar diliyorum. Bu mübarek günde milletimize yönelmiş hain saldırıda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

PAÜ REKTÖRLÜĞÜ: İÇİMİZ KAN AĞLIYOR
Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, Türk ulusuna başsağlığı dilekleri ile getirilerek, “İçimiz kan ağlıyor. İstanbul’da bir maç sonrası insanlıktan nasibini almamış alçak teröristin patlattığı bomba bir mübarek kandil gecesi arefesinde yüreklerimizi yaktı. O bomba bütün 79 milyon milletimizin yüreğinde patladı. O bomba yıllardır ezilip sömürülen zulüm altındaki mazlum milletlerin ve İslam aleminin beyninde patladı. Bütün İslam aleminin, bütün Türk milletinin başı sağ olsun” denildi.

KOCASERT: HEDEFLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR
Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı ve Denizli İşadamları Platformu Dönem Sözcüsü Süleyman Kocasert, hain saldırıyı “Kanlı eller bir kez daha işbaşındaydı ve İstanbul’umuzda gerçekleştirdikleri kalleş bir saldırı ile Türkiye’ye zarar vermeyi hedeflediler. Hain ve alçak odakların bilmesi ve unutmaması gereken gerçek şudur ki bu tür saldıralar Türkiye’nin birliktelik ruhunu daha da güçlendirmektedir. Cumartesi gecesi İstanbul’da gerçekleşen hain ve alçak saldırıyı planlayanlar ve uygulayanlar hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklar” sözleriyle kınadı.

BASMACI: ACIMIZ BÜYÜK
CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, insanların yaşam hakkının ellerinden alınmasının hiçbir açıklaması olamayacağını belirterek, “Günahsız insanları terör uğruna kaybetmeye devam ediyoruz. Beşiktaş’taki hain saldırıda şehit ve yaralımız var. Devlet ve millet olarak diğer olaylarda dik durduğumuz gibi, bu olayda da ayni duruşu göstermemiz lazım. Acımız büyüktür. Saldırıyı yapanları ve saldırının arkasındaki güçleri nefretle kınıyorum. Bu olayların son bulmasını diliyorum. Terör odakları, vatandaşlarımızın vakur duruşu altında ezileceklerdir” dedi.

FİLİZ: BİRLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR
AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, hayata pusu kuran katillerin devlet ve milletimizin bütünlüğüne halel getiremeyeceğini belirterek, “Terörün her türlü değeri ve ahlakı çiğneyen yüzünün en çirkin haline, bu gece İstanbul’da, bir kez daha şahit olduk. Terör örgütleri ve destekçileri ne yaparlarsa yapsınlar, hangi tuzakları, hangi planları kurarlarsa kursunlar Türkiye diz çökmeyecektir. Şer odakları şunu iyi bilsinler ki bu millet devletini, vatanını hainlere teslim etmez. Daha önceki saldırılar nasıl bu vakur milleti yolundan döndüremedi ise bu hain saldırı da döndüremeyecek, birliğimizi bozamayacak. Türkiye’yi demokrasi ve hukuk yolundan çeviremeyecekler” açıklamasını yaptı.

SANCAR: NEFRETLE LANETLİYORUZ
CHP İl Başkanı Teoman Sancar, menfur terör saldırısını gerçekleştiren vatan haini teröristleri, elebaşlarını ve yandaşlarını nefretle lanetlediklerini dile getirerek, “Hep son bulmasını dilediğimiz ama bir türlü son bulmayan bu terörle mücadelenin artık birlik ve beraberlik içinde milletimizle beraber tek yürek tek bilek perçinleşerek din, dil, ırk ayrımcılığı yapmadan sadece teröre odaklanılmasını cani gönülden diliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi içte ve dışta milletimizin ve memleketimizin özgürlüğüne bağımsızlığına ve huzuruna kasteden tüm vatan hainleriyle ve işbirlikçileriyle mücadelesinden asla taviz vermeyecektir” dedi.

ERDOĞAN: TÜRKİYE’YE DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKLER
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Türkiye’yi hedef alan saldırıların milletin birlik ve beraberlik bozamayacağını kaydederek, “Terör asla amacına ulaşamayacak, ülkemize ve milletimize diz çöktüremeyecekler. Ülkemizi hedef alan bu saldırılar bizi yıldıramayacak. Biz, milletçe diz çökmeyeceğimizi, terör örgütlerine ve özellikle de arkalarındaki küresel güçlere haykırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

GARİP’TEN BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI
MHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Yusuf Garip, terörün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade ederek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Garip, açıklamasında “Bu ülkeyi kan gölüne çevirerek, birlik ve beraberliğimize darbe vurmak isteyenlerin başarılı olamayacakları bir gerçektir. Bilinmelidir ki, bu milletin varlığı ve birliğine yönelik olarak yapılan her türlü saldırı bizleri birbirimize daha da kenetlemekte, saflarımızı daha da sıklaştırmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

ADNAN KARACA   -  Bağlantı 12 Aralık 2016, 10:39

BASMACI HANIM ATTIĞINIZ TWITTERİ GÖRDÜK.AYRICA TERÖRİST CENAZALERİNE GİDEN CHP DÜN TUTUKLANANLARA AVUKATLIK İİN GİDEN CHP HALA NE YÜZLE KONUŞUYORSUNUZ.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı