REKLAMI GEÇ

Jandarma’nın 177. yıl coşkusu

Jandarma’nın 177. yıl coşkusu

Jandarma Genel Komutanlığı’nın kuruluşunun 177. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cengiz Yıldız, jandarmanın ülkenin gücü ve teminatı olduğunu belirtti, Uzman Çavuş Aydemir Arabacı’nın şehit olan arkadaşları için yazdığı şiir duygusal anların yaşanmasına yol açtı. Arama kurtarma ve narkotik köpeklerinin gösterileri de ilgiyle izlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2016 Salı, 14:09

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Jandarma Teşkilatı’nın 177. kuruluş yıldönümü nedeniyle Denizli İl Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Yoğun bir katılımın sağlandığı törende konuşan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cengiz Yıldız, jandarmanın ülkenin gücü ve teminatı olduğunu belirtti.

denizli-jandarmanin-177-yil-coskusu-2

“ÜLKENİN GÜCÜ VE TEMİNATI”
Kıdemli Albay Cengiz Yıldız, “Jandarma, üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücüyle kutsal sayılan vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü ve teminatıdır. Bizler çalışmalarımızı kamu düzenini bozan organize suçların açığa çıkarılması ve adalete teslim edilmesi yönünde yoğun şekilde çalışmaktadır. Son iki yılda bölgemizde 11 suç örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda 128 kişi yakalanmış, 34 kişi tutuklanmış, suç örgütlerinin faaliyetlerine son verilmiştir” dedi.

ŞEHİT OLAN ARKADAŞLARI İÇİN YAZDIĞI ŞİİRİ OKUDU
Ardından Jandarma Uzman Çavuş Aydemir Arabacı, şiir okudu. Arabacı, 2010’da Tunceli Sarıyayla Jandarma Komutanlığı’nda terör örgütü üyeleriyle girilen çatışmada şehit olan arkadaşları Jandarma Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit, Başçavuş Hasan Özübek ve Jandarma Er olan Ahmet Eyce, Adem Şimşek ile Erman Aydın için yazdığı ‘Kemal’im Koçyiğidim’ isimli şiirini okudu. Törende duygusal anlar da yaşandı, davetliler gözyaşı döktü.

denizli-jandarmanin-177-yil-coskusu-1

JANDARMANIN GÖZ BEBEKLERİ EVLAT İLE BEKAR
Jandarma Komutanlığı’nın gözbebekleri olan narkotik köpeği ‘Evlat’ ile arama kurtarma köpeği ‘Bekar’ gösteri yaptı. Golden Retriever cinsi ‘Bekar’, kutuların içine saklanan bir askerin yerini tespit etti. Daha sonra çok sayıda operasyona katılarak uyuşturucuları bulan Belçika Malinois cinsi kurt köpeği ‘Evlat’, otomobile saklanan uyuşturucuyu buldu. Bakıcısının talimatlarına harfiyen uyan ve gösteri yapan ‘Evlat’ ile ‘Bekar’, protokol üyelerinde alkış aldı.
Törenin sonunda protokol üyeleri, “Olay Yeri İnceleme”, “Trafik Timi”, “Asayiş Timi” ve toplumsal olaylara müdahalelerle kullanılan alet ve cihazların yer aldığı stantlar gezdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı