REKLAMI GEÇ

Jandarma’nın akıllı ve eğitimli köpekleri suçlulara göz açtırmıyor

Jandarma’nın akıllı ve eğitimli köpekleri suçlulara göz açtırmıyor

Jandarma Alay Komutanlığı’nın kadrolu iki köpeği, gizlendikleri yerde 15 suçlu ile kubar esrar, eroin, kokain ve uyuşturucu hap yakalanmasını sağladı.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 15 Haziran 2017 Perşembe, 10:51

5 yaşındaki Golden Retriever cinsi köpek ile 4 yaşındaki Kurt Köpeği, Denizli Jandarması’nın operasyonlardaki en önemli yardımcısı.

Bekar isimli Golden Retriever cinsi köpek 1 yaşında iken Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Denizli’ye gönderilmiş. Bekar’ın görevi, gizlenen suçluları yakalamak.

Bekar, 5 yılda 158 operasyona katıldı ve jandarmadan gizlenen 15 kişiyi gizlendikleri yerde bularak adalete teslim edilmesini sağladı. Bekar’ın özel bir bakıcısı bulunuyor.

4 yaşındaki Evlat isimli Belçika Kurt köpeğini ise, Jandarma Alay Komutanlığı’nda görevli bir subay özel olarak yetiştirdi ve narkotik uzmanı yaptı. Bekar, 3 yılda 299 operasyona katıldı.

Satıcıları tarafından gizlenen 128 kilo 600 gram kubar esrar, 1 kilo 600 gram eroin, 513 gram kokain ile 16 bin 571 adet uyuşturucu etkisi olan ve satışı yasak hap buldu. Evlat’ın da özel bir bakıcısı var.

Bekar ile Evlat suçluların kabusu olurken, asayiş ekiplerinin de en büyük yardımcısı. Jandarma, operasyonlara giderken mutlaka Evlat ile Bekar’ın da desteğini alıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı