REKLAMI GEÇ

KABUS GİBİ!

KABUS GİBİ!

Kent merkezinde saat 16.40 sularında başlayan sağanak yağmur, yarım saat içinde hayatı felç eti. . Rüzgarın da etkisiyle kuvvetini arttıran yağmur, kent merkezindeki birçok ana arteri dereye çevirirken, ulaşım neredeyse durdu. Çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

/ DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2010 Perşembe, 19:00

Denizli’nin kent merkezi, kronik kaderi sağanak yağmurla yeniden felç! Saat 16.40 sularında önce dolu olarak başlayan ardından sağanağa dönen ve rüzgarın da etkisiyle kuvvetlini arttıran yağmur nedeniyle Gazi Bulvarı, Lise Caddesi, Atatürk Caddesi, Çaybaşı Caddesi gibi önemli arterler başta olmak üzere çok sayıda yol, sel nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Birçok araba, yolda kaldı, yayalar ise yağmur nedeniyle binaların saçakları altına sığındı.
İtfaiye’nin Alo 110 ve Denizli Belediyesi’nin Alo 153 hatları yaşanan su baskınları yüzünden gelen telefonlara yanıt vermekte zorlanıyor. Şehir içi Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de mahsur kalan araçların kurtarılması ve kapanan yollar nedeniyle seferber oldu.
Fatih Köprüsü, su baskını yüzünden ulaşıma kapandı. Kentin diğer bölgelerindeki battı çıktıların çoğunda da benzer sorunlar yaşanıyor.

Çok sayıda su baskını var
Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, gelen su baskını ihbarlarının Kuşpınar ve Dokuzkavaklar Mahallelerinde yoğunlaştığı bilgisini verdi. Başta bu iki mahalle olmak üzere kentin birçok yerinde çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Belediye ekipleri gelen ihbarlara yetişmekte zorlanıyor.

Yollar arapsaçı
Eskihisar’da bir servis minibüsü, sel sularının arasında yolcularıyla birlikte uzun süre mahsur kaldı. Yenişehir’de ise yolda mahsur kalan araç sürücüleri ve yayaların imdadına polis yetişti. Polis mahsur kalanları panzerlerle kurtardı.

Yollar çöktü.
Yağışın ardından yüksek kesimlerden inen sel sularının yüksek debisi kent merkezindeki birçok caddede asfaltın patlamasına ve bazı yolların çökmesine sebep oldu. Bu nedenle zaman zaman küçük çapta trafik kazaları da yaşandı.

Kent merkezi de su baskınlarıyla boğuşuyor
Lise Caddesi’ndeki Basın Sarayı Apartmanı’nın bodrum katı da su baskınından nasibini aldı. Bodrum katta bulunan evdeki eşyaları kullanılamaz hale getiren su baskını, nedeniyle ev ahalisinin yardımına komşuları ve çevre esnafı yetişti. Ayrıca Denizli Belediyesi’nin bodrum katında hizmet veren bir süper markette selden nasibini aldı. Bir anda sular içinde kalan süpermarket, yaşanan su baskını nedeniyle kapatıldı.

Bekilli ve Çameli’yi dolu vurdu!
Yağış bazı ilçelerde de etkili oldu. Bekilli ve Çameli’yi dolu vurdu. Yoğun dolu yağışının ekili alanlarda hasara yol açtığı dile getiriliyor.

19.2 kilogram
Meteoroloji İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre ise kent merkezine metrekareye 19.2 kilogram yağmur düştüğü açıklandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı