REKLAMI GEÇ

Tarihi eser kaçakçısı, kaçamadı

Tarihi eser kaçakçısı, kaçamadı

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı yapan bir kişiyi yakaladı. Yakalanan kişinin aracında yapılan aramada, Roma, Hellenistik, İslami ve Bizans dönemine ait eserler ele geçirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ocak 2019 Salı, 16:14

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “Toplayıcı” tabir edilen bir kişiyi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırı davranmak suçundan yakaladı. Yakalanan şüphelinin aracında yapılan aramalarda ise 50 adet eski metal para ve 3 adet değişik figürlerde obje bulundu.

Denizli Emniyet Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre istihbarat çalışmaları ile tespit edilen şüpheli takibe alındı. Gerekli önlemlerin alınmasının ardından şüphelinin aracı durduruldu. Yapılan kontrollerde aracın sağ arka koltuğunun döşeme cebi içerisinde şeffaf naylon poşete sarılı tarihi eser olabileceği değerlendirilen ve üzerinde değişik figür, işaret ve sembol bulunan 50 adet eski metal para ve 3 adet değişik figürlü objeye el konuldu.

Ele geçirilen toplam 50 adet sikke ve 3 adet tarihi eser objenin özelliklerinin ve hangi döneme ait olduğunun tespiti amacıyla Müze Müdürlüğü’nce uzman arkeolog ve müze araştırma görevlileri tarafından inceleme raporu düzenlendi. Yapılan tespitler sonucu ele geçirilen kültür varlığı bakır, kurşun, bronz cinsinde olan sikke ve objelerin tarihi eser olduğu Roma, Hellenistik, İslami ve Bizans dönemine ait olduğu tespit edildi.

Ele geçirilen eserlerin korunması gerekli kültür varlığı orjinal envarterlik değerinde ve etütlük nitelikte müzede bulunması gereken tarihi eser olduğu bildirildi.  Operasyonlar neticesinde yakalanan 1 şüpheli şahıs hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı