REKLAMI GEÇ

KAHRAMAN POMPACI

KAHRAMAN POMPACI

Denizli’de geçtiğimiz 17 Mart tarihinde elleri, ayakları ve ağzı bağlanarak bir otomobilin bagajına konulup kaçırılmak istenen Azeri uyruklu kadını kurtaran 3 polis memuru ve ihbarı yapan akaryakıt istasyonu çalışanına Vali Yavuz Erkmen tarafından ödül verildi.

/ DENİZLİHABER / 9 Nisan 2010 Cuma, 18:07

Denizli-İzmir Karayolu Gümüşler Kavşağı’nda 17 Mart tarihinde meydana gelen olayda, Azeri uyruklu Atay Akhanım Sahibova, Mehmet Çetin (34) tarafından 20 FL 458 plakalı bir otomobilin bagajında kaçırılıyordu. Mehmet Çetin bir akaryakıt istasyonuna girerek yakıt almak isterken, pompacı Murat Pelit (24), otomobilin bagajından gelen kadın seslerini fark etti. Mehmet Çetin pompacının durumu fark etmesi üzerine akaryakıt istasyonundan kaçtı. Bu sırada pompacı Murat Pelit, polisi arayarak bir otomobilin bagajından kadın sesleri duyduğu ihbarını yaptı. Otomobilin bulunduğu kavşağa doğru geldiğini gören Şahin olarak bilinen motosikletli trafik polislerinden Metin Memişoğlu, silahını çekerek Mehmet Çetin yönetimindeki otomobili durdurdu. Olay yerine kısa sürede gelen polis memurları Emin Sar ve Feridun Cemal Keskin’de otomobil sürücüsü Mehmet Çetin’i gözaltına aldı. Bagajda elleri ve ayakları bağlı olan Atay Akhanım Sahibova’da kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.
Azeri kadının kurtarılması konusunda ihbarda bulunan akaryakıt istasyonu çalışanı ve 3 polis memuru bugün Denizli Valiliği’nde düzenlenen törenle ödüllendirildi. Emniyet Müdürü Atilla Çınar, duyarlı vatandaşın ihbarı ve ekiplerin 8 dakika içerisinde aracı bularak kadını kurtardığını söyledi.

Vali Yavuz Erkmen ise, Denizli polisinin başarılı çalışmalarına bir yenisini daha eklediğini söyleyerek, “Murat Pelit duyarlı davranıp, kadının sesini duyduktan sonra polise haber vermesi, polisin de en seri şekilde olay yerine ulaşarak olayı aydınlatmaları muhtemelen karşımıza çıkabilecek daha büyük bir olayı engellemiş oldu. Bu bir başarı örneğidir. Bu duyarlılığı gösteren Murat’ı tebrik ediyorum ve bu davranışın herkese örnek olmasını diliyorum. Bu davranış takdirle karşılanmıştır” dedi. İhbarın ardından polislerin 8 dakika gibi kısa bir sürede sanığı yakalayıp, kadını kurtarmasının da büyük bir başarı olduğunu ifade eden Vali Erkmen, Murat Pelit’e Cumhuriyet altını takarken, polis memurları Emin Sar, Metin Memişoğlu ve Feridun Cemal Keskin’i de teşekkür belgesiyle ödüllendirdi.
Emniyet Müdürü Atilla Çınar da Murat Pelit’e çeyrek altın taktı, Pelit’le birlikte 3 polis memuruna çeşitli hediyeler verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı