REKLAMI GEÇ

KARARI İÇİMİZE SİNDİREMİYORUZ

KARARI İÇİMİZE SİNDİREMİYORUZ

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında verilen tutuklama kararının Basın Kanu, Türk Ceza Kanunu, Avrupa Birliği İnsan Hakları Sözleşmesi ve mevcut Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırı olduğunu savunarak, “Bu kararı içimize sindiremiyoruz ve hukukçu kimliğimizle bağdaştıramıyoruz” açıklamasını yaptı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 27 Kasım 2015 Cuma, 15:26

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yaptıkları “MİT TIR’ları” haberi nedeniyle “devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme”, “siyasi ve askeri casusluk”, “gizli kalması gereken bilgileri açıklama” gibi gerekçelerle tutuklanması hukukçuları da üzdü.

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, tutuklama kararını eleştirdi. Kararın Basın Kanunu, Türk Ceza Kanunu, Avrupa Birliği İnsan Hakları Sözleşmesi ve mevcut Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırı olduğunu ifade eden İlhan, “Sadece habercilik yapan gazetecilerin cezalandırılarak tutuklanması demokratik hukuk devleti anlayışına aykırıdır. Son dönemlerde hukukun ülkemizdeki geldiği duruma ve antidemokratik uygulamalara izin verilmesine, birileri tarafsından demokrasin kılıcı gibi kullanılmasına, bu uygulamaların meslektaşlarımız kabul ettiğimiz savcı ve yargıçlar tarafından gerçekleştirilmesine daha da üzülmekteyiz” dedi.

“BU KARAR BİR GÖZDAĞIDIR”
Bu kararı hukukçu kimliği ile bağdaştıramadıklarını da vurgulayan İlhan, “Karar ülkemizde hukukun açmaz içinde bulunduğunun ve yargıya müdahalenin ne düzeye geldiğinin somut bir göstergesidir. Ayrıca, MİT TIR’ları haberi diğer basın kuruluşlarında da yayınlanmasına rağmen, yalnızca Can Dündar ve Erdem Gül’e uygulanması, diğer gazetecilere verilen bir gözdağıdır. 64. hükümet reform hükümeti olarak kamuoyuna sunulmuştur. Mevcut iktidara basın ve düşünmeyi ifade özgürlüğü üzerindeki engelleri kaldırıp, gazetecileri tutuklanmadan mesleklerini yapabilir hale getirecek reformlara başlamayı öneriyoruz. Denizli Barosu olarak basın özgürlüğüne yapılan her türlü müdahaleye karşıyız. Bu tür müdahalelerin engellenmesi ile ilgili hukuk çerçevesinde her türlü mücadeleye katkı koyacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı