REKLAMI GEÇ

Köprülü kavşaklarda can pazarı

Köprülü kavşaklarda can pazarı

Denizli 2 ay içinde 4. kez sağanağa teslim oldu. Saat 17.20 sularında başlayan sağanak yağmur bir saat içinde kenti teslim aldı. Sel sularının otomobil ve minibüsleri önüne katıp sürüklediği köprülü kavşaklarda can pazarı yaşanırken, balık adamlar su altında ceset aradılar. Korkulan olmadı.

/ DENİZLİHABER / 19 Haziran 2010 Cumartesi, 20:01

Denizli şehir merkezi geçtiğimiz iki ay içinde 4. kez sağanak yağmura teslim oldu. Saat 17.17’de başlayan ve metrekareye 53.6 kilogram yağmurun düştüğü sağanak kent merkezinde hayatı felç etti. Köprülü kavşaklar ve tüp geçitler ağzına kadar sel sularıyla dolarken, buralardan geçerken sel sularına kapılan çok sayıda araçta can pazarı yaşandı. Sel sularının önüne alıp sürüklediği araçlardaki vatandaşlar ölümle burun buruna geldi. İş makineleri ve itfaiye araçları ile Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı panzerlerin imdadına yetişmeye çalıştığı ancak su seviyesinin 6 metreye kadar yükselmesi nedeniyle başarılı olamadığı Fatih Köprülü Kavşağı’ndaki vatandaşlar ise çevreden yetişenlerin uzattığı ipler ve merdivenler yardımıyla kurtarıldı.
Acıpayam İlçesi’nden Pamukkale’yi gezmek için gelen çocuklar otobüslerinden son anda çıkartılarak bir facianın önüne geçildi. Araçlar alt geçidin içerisinde savrulurken, Gürel-Gönül Dımışkı çifti kendilerine atılan iple son anda boğulmaktan kurtulduklarını söyledi.
Belediyenin kent genelinde yürüttüğü alt yapı çalışmaları nedeniyle yağmur suyu kanallarının bağlantılarının yapılamaması yüzünden cadde ve sokaklarını birer dere yatağına çeviren sağanak yüzünden kent merkezindeki ana arterler uzun süre trafiğe kapandı. Kentte birçok ev ve işyerini su basarken, Gazi Bulvarı’nda Rüstem Kandemir isimli vatandaşın kullandığı araç belediye çukuruna düştü. Kandemir, eşi ve çocuğu vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Gazi Bulvarı üzerindeki Şahanlar Lokantası’nın metal gölgeliği de şiddetli yağış yüzünden bağlı olduğu beton duvarın bir kısmıyla birlikte çöktü.
Oluşturulan acil müdahale ekipleri kentin birçok noktasında sel suları yüzünden araçlarının üstünde mahsur kalan vatandaşların yardımına yetişmekte güçlük çekti. Merkezefendi Mahallesi’ndeki bir minibüsün yolcuları sel sularının arasında kalınca, minibüsün üstüne çıktı. Uzun süre yardım bekleyen vatandaşları, özel bir firmanın iş makinesi kurtardı.

Kriz Masası
Kentte Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz başkanlığında Emniyet Müdürlüğü’nde toplanan kriz masası Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı’na faks çekerek sel felaketiyle karşı karşıya kalındığı haberini verdi. Faks notunda; Saat 17.17’de başlayan şiddetli yağış nedeniyle metrekareye 53.6 kg yağmurun düştüğü. Şiddetli yağış yüzünden merkez ilçedeki çok sayıda ev ve işyerini su bastığı, köprülü kavşaklar ve alt geçitlerde birçok aracın mahsur kaldığını yazdı.

İŞTE YAŞANILAN SAĞANAK REZALETİNDEN ÇARPICI FOTOĞRAFLAR;

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı