REKLAMI GEÇ

Kozmik Oda’nın hakimi hala yakalanamadı

Kozmik Oda’nın hakimi hala yakalanamadı

Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla Genelkurmay’ın Seferberlik Tetkik Kurulu’ndaki kozmik odaya girilmesine neden olan soruşturmayı yürüten hakimler arasında yer alan ve HSYK tarafından açığa alınan Denizli 12. Asliye Ceza Hakimi Dündar Örsdemir, FETÖ üyeliğinden aranıyor. Hakkında yakalama kararı olan Örsdemir’in izi henüz bulunamazken, Denizli’de Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan eşi Oya Örsdemir ise tutuklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Eylül 2016 Pazar, 14:38

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) kararnamesiyle 2014’ün aralık ayında Denizli’ye atanan hakim Dündar Örsdemir ve eşi Cumhuriyet Savcısı Oya Örsdemir, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen isimler arasında yer aldı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, HSYK tarafından yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınan 12. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Dündar Örsdemir hakkında FETÖ üyeleğinden 18 Temmuz’da yakalama kararı verdi. Ancak firarda olan Örsdemir bugüne kadar bulunamadı.

Yargıtay’da Cumhuriyet savcısı olarak görev yaparken eşiyle birlikte Aralık-2014’te Denizli’ye atanan Oya Örsdemir ise, FETÖ soruşturması kapsamında 19 Temmuz’da gözaltına alındı ve daha sonra da çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı