REKLAMI GEÇ

Kozmik Oda’ya girenlere ihraç istemi

Kozmik Oda’ya girenlere ihraç istemi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kalbi olarak adlandırılan Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı “Kozmik Oda”ya girilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, HSYK Başmüfettişi 6 hakim ve 2 savcı hakkında ihraç isteminde bulundu. İhraç istenenler arasında Denizli’de görev yapan ve soruşturma kapsamında açığa alınan 1 hakim de bulunuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2016 Çarşamba, 18:39

TRT’nin internet sitesinde yer alan habere göre, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiası ile Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Kozmik Oda’ya girilmesine ilişkin soruşturmada, HSYK Başmüfettişi, 6 hakim ve 2 savcı hakkında meslekten ihraç talep etti.

Başmüfettiş, HSYK 2’nci Dairesi’ne gönderdiği yazıda, dönemin soruşturma Savcısı Mustafa Bilgili’nin de arasında bulunduğu 6 hakim ve 2 savcının 2’şer kez meslekten ihraç edilmesini istedi. Raporda hakim ve savcılara, “FETÖ üyeliği”, “devletin gizli bilgilerinin ele geçirilmesi” suçlamaları yöneltildi.

Kozmik oda aramalarında görev yapan dönemin hakimleri Kadir Kayan ve Halit Dönmez hakkındaki soruşturmayla ilgili kararı Yargıtay üyesi olmaları sebebiyle Yargıtay 1’inci Başkanlık Kurulu verecek.

DENİZLİ’DEN 1 HAKİM
HSYK Başmüfettişi’nin ihraç isteminde bulunduğu 6 hakim arasında, Hürriyet gazetesinde şubat ayında yayınlanan haberde adı geçen ve Denizli Adliyesi’nde görev yaparken açığa alınan D.Ö. de yer aldığı ifade ediliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı