REKLAMI GEÇ

Kuruşluk borç bıktırdı

Kuruşluk borç bıktırdı

Bir bankadan 3 yıl önce çektiği, 10 bin TL’lik kredinin tamamını ödemesine rağmen, bankanın iddiasına göre geriye kalan 11 kuruşluk borç, SSK emeklisi Serdar Candemir’in (48) başına bela oldu.

/ DENİZLİHABER / 11 Haziran 2010 Cuma, 17:44

Taşıt almak için bankadan 10 bin TL kredi çeken Candemir, borcunu ödediği halde, bankadan telefonla 25 kuruş borcunun bulunduğunun bildirilmesinin ardından bu ödemeyi de yaptığını ifade etti. Bir süre sonra aynı bankadan yeniden arandığını, bu kez de 0.64 kuruş istendiğini belirten Candemir, yeni bir sürprizle daha karşılaştığını kaydetti. Candemir, istenilen 25 ve 0.64 kuruşluk ödemeleri yapmasına rağmen, 30 Nisan’da İstanbul Beyoğlu 23. Noteri’nden gelen ihbarname ile yeniden şok olduğunu anlattı. Candemir, aldığı ihbarnamede, kendisinden istediği tüm ödemeleri yapması rağmen 11 kuruş borcu kaldığı ve bu borcundan dolayı 91.56 TL ödeme yapması gerektiğini öğrendiğini dile getirdi.

Gülüp geçerdim başıma gelince şaşırdım
Yaşadığı olaya şok olduğunu, buna benzer olayları gazetelerden okuyunca gülüp geçtiğini aktaran Candemir, başına gelen olaya hala bir anlam vermediğini söyledi. 2007 yılında çekmiş olduğu krediyle komik rakamlarla uğraşmak zorunda kaldığını ve psikolojik olarak yıprandığını kaydeden Candemir, “2007 yılında 10 bin lira kredi çektim. Borcumu 2 yıl içinde tamamen ödedim. Ya da ödediğimi sanıyordum. 2009 yılının ortalarında bankadan bir telefon geldi. Telefondaki banka memuru bana 25 kuruş borcum olduğunu ve en kısa zamanda ödeme yapmam gerektiğini söyledi. Bana iletilen 25 kuruşluk borcumu bankaya gidip ödedim. Ancak kısa bir süre sonra beni tekrar aradılar ve 0.64 kuruş borcum olduğunu söylediler. Bankaya gidip istenilen son rakamı da ödedim. Tam bitti derken elime ihbarname kağıdı ulaştı. İstanbul 23. Noteri’nden bana ulaşan yazıda 11 kuruş borcum olduğu ve ödemediğim için bu borcun 91.56 TL’ye yükseldiği ve 7 gün içinde ödemem gerektiği yazıyordu. 25 kuruşla başlayan borç serüveninin 91.56 TL’lik bir rakamla son bulmasına anlam veremedim” dedi.

Herkese ders olsun
Yaşadığı olayı herkese ders olmasını isteyen ve bu yüzden de hukuk yoluyla hakkını aramaya karar verdiğini anlatan Candemir, vatandaşların kullandıkları kredileri iyi takip etmelerini istedi. Yaşadığı olaydan ötürü psikolojik olarak yıprandığını söyleyen Candemir, “Yaşadığım olay hem komik hem de ders alınacak bir olay. Bankalara hiç güvenim kalmadı. Bundan böyle hiçbir bankayla çalışmayacağım. Emekli maaşımı PTT’den alıyorum. İnsanların bu tür oyunlarla kandırılması hiç hoş bir şey değil” dedi.

11 kuruşluk tazminat davası
Candemir’in avukatlığını üstlenen Avukat İbrahim Açıkgöz, müvekkilinin banka tarafından maddi ve manevi olarak yıpratıldığını ve buna karşılık olarak bankaya 11 kuruşluk tazminat davası açacaklarını söyledi. 11 kuruşluk rakamın sembolik olduğunu söyleyen Açıkgöz, insanların bu şekilde kandırılmasını önlemek ve örnek olmak için bu davayı üstlendiğini söyledi. Buna benzer birçok olayın yaşandığını vurgulayan Açıkgöz, bankalarla veya bu tür konularda alışverişi bulunanların dikkat etmesi gerektiğini ve kredileri bittikten sonra bitiş ibranamesini muhakkak istemeleri uyarısında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı