REKLAMI GEÇ

Müftülük’te sela soruşturması

Müftülük’te sela soruşturması

Darbe gecesi sela okumayan ve halkı meydanlara davet etmeyen imam ve müezzinler için yeni bir soruşturma geliyor. Sela okumayan imam ve müezzinler ile ilgili dosyaların hazırlanmaya başladığı, kısa süre içinde bu görevliler hakkında soruşturma açılacağı ileri sürüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2016 Perşembe, 16:38

15 Temmuz darbe gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet işleri Başkanı Mehmet Görmez’in meydanlara inilmesi ve demokrasiye sahip çıkılması çağrısı üzerine tüm ülkedeki camilerden sela sesleri yükselmiş, ardından da davet gerçekleştirilmişti. Denizli’de de 15 Temmuz akşamından itibaren sık sık sela okunmuş vatandaşlara bu davet iletilmişti.

Ancak, bazı cami imamı ve müezzinlerinin 15 Temmuz gecesi başta olmak üzere sela okumayı reddettiği ve çağrıya uymadığı öne sürüldü. Denzili Müftülüğü’ne bu konuyla ilgili giden şikayetlerin ardından çalışma başlatıldığı, kısa süre içinde hazırlanan dosyalar ışığında soruşturmaların açılacağı öğrenildi.

Denizli’de 22 imam ve müezzinin Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında görevden alınmasının ardından, sela okuyamayan kaç imamın olduğu ise açıklanmadı.

denizli-camilerde-feto-operasyonu-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı