REKLAMI GEÇ

Mustafa’yı şehit edenler yakalandı

Mustafa’yı şehit edenler yakalandı

Denizlili sözleşmeli er Mustafa Uygun’un şehit edilmesiyle ilgili Hatay’da yürütülen soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı. Açıklamayı Hatay Valisi Ercan Topaca yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Şubat 2016 Pazartesi, 14:12

Denizli’ye şehit ateşinin düşmesine yol açan insan kaçakçılarıyla ilgili dün akşam saatlerinden itibaren başlatılan soruşturma ve operasyonlarda 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Sözleşmeli Er Mustafa Uygun’un şehit edilmesinin ardından kaybolan silahının da arazi tarama çalışmaları esnasında bulunduğu açıklandı.

Şehit Mustafa Uygun’a saldıran insan kaçakçılarının yakalanması için olayın hemen ardından soruşturma başlatıldığını ve bölgenin didik didik arandığını belirten Hatay Valisi Ercan Topaca, “Bölgede 276 kilometre sınırımız var. Bir kısmına duvar örüldü, ancak duvar olmayan alanlar da var. Duvarı olmayan alanlardan veya duvarlara merdiven dayayarak atlamaya çalışan çok sayıda insan var. Ortalama günlük bu bin, bin 500 kişiye kadar da çıkıyor. Her gün ortalama 500 kişi civarında yakalanıyor. Tabi bu kadar geniş sınır içerisinde ormanlık alanlardan da zaman zaman boşluklardan yararlanarak Türkiye tarafına geçişler var. Geçişler insan ticareti yoluyla oluyor. Suriye tarafında bu işi organize eden bir ekip var. Onları da takip ediyoruz. Onlara destek olan Türkiye tarafından da bazı kişilerin olduğunu biliyoruz. Bu olayda da bunların bağlantılı olduğunu gösteriyor” dedi.

Bu kapsamda dün akşamdan beri yapılan çalışmalarda, olayla ilgili olduğunu düşünülen 4 kişinin gözaltına alındığını ve sorgularının devam ettiğini belirten Vali Topaca, “Askerimizin silahını da alıp gitmişlerdi. Sabahki arazi aramasında silah bulundu. Onun bulunması önemli bir delil olacaktır. Bütün boyutlarıyla konu inceleniyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı