REKLAMI GEÇ

O silah müzede sergilenecek

O silah müzede sergilenecek

Katolik aleminin ruhani lideri II. Jean Paul’e düzenlenen suikastte kullanılan ve tetiği çeken Mehmet Ali Ağca’ya Denizlili bir gurbetçi tarafından sağlandığı iddia edilen tabanca, olaydan 33 yıl sonra gün ışığına çıktı.

/ DENİZLİHABER / 18 Mart 2014 Salı, 13:43

Vatikan’ın Aziz Petrus Meydanı’nda, 13 Mayıs 1981’de dünyayı sarsan bir suikast girişimi gerçekleşti. Papa, üstü açık bir araçla halkı selamlarken, Gazeteci Abdi İpekçi’nin katili olan ve cezaevinden firar ettikten sonra yurt dışına kaçan Mehmet Ali Ağca’nın tabancayla açtığı ateş sonucu yaralanmıştı.

3 YIL SERGİLENECEK

Polonyalı olan Papa’nın anısını yaşatmak üzere doğduğu ev müzeye dönüştürüldü. Burada, Papa Jean Paul’ün kullandığı eşyalar sergilenecek. 9 Nisan’da ziyarete açılacak müzenin en önemli parçası ise hiç şüphesiz suikast silahı olacak. Bu olayda kullanılan 76C23953 seri nolu Browning marka 9 milimetrelik silah, Polonya Kültür Bakanlığı’nın talebi üzerine 3 yıl müzede kalacak.

DENİZLİLİ BAĞCI TUTUKLANMIŞTI

Papa suikastinin ardından yakalanan ve uzun yıllar İtalya’da hapis yatan Mehmet Ali Ağca’ya tabancayı o dönem İsviçre Olten Ülkü Ocakları yöneticisi olan Denizlili Ömer Bağcı’nın 9 Mayıs’ta Milano ilettiği iddia edilmişti. Yapılan yüzleştirmede Ağca, tabancanın Bağcı tarafından örgüt emriyle kendisine verildiğini söylemişti.

Ağca’nın suikastte kullandığı tabancanın asıl sahibinin ise Avusturyalı silah kaçakçısı Horst Grillmayer olduğu ifade edilmişti.

Bu arada, silahı Ağca’ya verdiği iddia edilen Ömer Bağcı, bir süre İtalya’da tutuklu kalmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı