REKLAMI GEÇ

O DAVALARIN HAKİMİ DENİZLİ’YE ATANDI

O DAVALARIN HAKİMİ DENİZLİ’YE ATANDI

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yeni kararnamesiyle Denizli’ye bir hakim ve savcı atandı. Ankara Hakimliği’nden Denizli Hakimliğine atanan Dündar Örsdemir, DYP eski Genel Başkanı ve İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın yargılandığı” Susurluk Davası”nda mahkumiyet kararını vermiş, ayrıca Türkiye gündemini oluşturan bazı davalara da bakmıştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Aralık 2014 Cuma, 10:29

Geçen hafta yürürlüğe giren 52 maddelik yargı paketinin ardından HSYK 1. Dairesi, 63 hakim ve savcıyı kapsayan atama kararnamesi yayınladı. Kararname Yargıtay’da görevli 42 Cumhuriyet Savcısı, 21 tetkik hakimi, 2 Ankara Hakimi, 1 Ankara Batı Savcısını kapsıyor. Ayrıca üç ismin de eş durumundan ataması yapıldı.

Buna göre, Ankara Hakimi Dündar Örsdemir Denizli Hakimliğine, eşi Yargıtay cumhuriyet Savcısı Oya Örsdemir Denizli Cumhuriyet Savcılığına atandı.

AĞAR’IN MAHKUMİYET KARARINI VERDİ
Denizli Hakimliğine atanan Dündar Örsdemir, bir dönem özel yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görev yaptı. Örsdemir, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın yargılandığı Susurluk davasında mahkûmiyet kararını vermiş, karara ilişkin gerekçeyi de kaleme almıştı.

KAYSERİ ŞEKER DAVASINA BAKTI
Örsdemir, aralarında eski Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’in de bulunduğu Kayseri Şeker Fabrikası’nda yolsuzluk davasına da başkanlık etmişti.

“ZAMAN AŞIMI İŞLEMEZ” DEDİ
Dündar Örsdemir, Madımak Katliamı ile ilgili davada ise “insanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı işlemez” şeklinde emsal bir karar vermişti.

Örsdemir’in başkanlık ettiği Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Hopa davasına da bakmış ve sanıklar hakkında beraat kararı verilmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı