REKLAMI GEÇ

Özel güvenlik görevlileri eğitimde

Özel güvenlik görevlileri eğitimde

Denizli genelinde hizmet veren özel güvenlik görevlilerine yönelik eğitim programı başladı. 27 Şubat’a kadar devam edecek olan eğitimler Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’ndan gelen uzmanlar tarafından veriliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Şubat 2018 Cuma, 18:18

Denizli’de görev yapan özel güvenlik görevlilerinin bilgi, beceri, tecrübe ve sunulan güvenlik hizmetinin kalitesinin arttırılmasına yönelik beş gün boyunca verilecek eğitim, Pamukkale Üniversitesi İktisat Fakültesi Konferans Salonunda başladı.

Açılış konuşmasında Vali Hasan Karahan, özel güvenlik hizmetlerinin kanunlar çerçevesinde oluşturulan genel kolluk kuvvetlerinin yardımcı hizmetleri gibi görev yapan özel güvenlik görevlilerinin sayısının yaklaşık 283.000’e ulaştığını belirterek, “Kamu kurum ve kuruluşları, bankalar, şirketler, AVM’ler, okullar, üniversiteler, hastaneler ve umuma açık mekanlar başta olmak üzere birçok alanda özel güvenlik hizmetleri veriliyor. Bu hizmetler verilirken özel güvenlik görevlilerinin azami önem göstermesi gerekiyor” dedi.

Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ise, güvenlik konusunun insanların vazgeçemeyeceği en önemli ve en temel ihtiyaçlardan olduğunu belirterek, emniyet güçleri olarak gece gündüz demeden, halkın can ve mal güvenliklerinin sağlanması için çalıştıklarını söyledi.

Demir, “Bu hizmetlerin ifası sırasında kamu ve özel sektöre ait kuruluşların korunması, toplumsal etkinlikler ve faaliyetlerin yürütülmesi için çok sayıda personel tahsis eden polis ve jandarma güçlerinin yüklerini hafifletmek amacıyla, kanunlar çerçevesinde oluşturulduğunu, umuma açık veya kapalı birçok alanda özel güvenlik hizmetleri veriliyor. İlimizde 11 özel güvenlik şirketi, 3 eğitim kurumu ve 5 alarm izleme merkezi ile birlikte aktif olarak 2900 özel güvenlik görevlisi bulunuyor. Kamu düzeninin korunması, halkın can ve mal güvenliğinin tesis edilerek toplumsal huzur ve barışın sağlanması amacıyla, emniyet birimleri olarak yürütmekte olduğumuz çalışmalarda özel güvenlik görevlilerinin de bu kutsal görevin birer parçasıdır” diye konuştu.
Denizli’de 2.900 özel güvenlik görevlisine yönelik, bugün başlayan ve 27 Şubat’a kadar sürecek eğitim programı, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’ndan gelen görevlilerin katılımlarıyla devam gerçekleştiriliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı