REKLAMI GEÇ

PAÜ’de intihar eylemi

PAÜ’de intihar eylemi

PAÜ Kampüsü içindeki Kredi Yurtlar Kurumu’na ait yurt inşaatında çalışan işçiler, paralarını alamadıkları gerekçesiyle çıktıkları bir binanın çatısında 4 saat intihar eylemi yaptı. Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru’nun da müdahalesiyle ikna edilen işçiler, binadan indirildi. İşçilerin 8 ila 70’er bin lira arasında alacakları olduğu öğrenildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Nisan 2015 Pazartesi, 17:13

Pamukkale Üniversitesi’nde hareketli saatler yaşandı. Kampüs içinde Kredi Yurtlar Kurumu’na ait bir binanın çatısına çıkan 10 inşaat işçisi 4 saat boyunca eylem yaptı. İnşaat işçilerinin paralarını alamadıkları için eyleme giriştikleri öğrenildi. İşçilerin yaklaşık 8 ila 70’er bin lira arasında değişen miktarlarda alacakları olduğu belirtildi.

Eylem nedeniyle bina çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru da, olay yerine giderek işçileri ikna etmek için saatler süren görüşmeler yaptı.
Bu arada olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi çağrıldı. İşçilerin olası intihar teşebbüsüne karşı hava yastığı açıldı.

İşçiler, taşeron firmanın parasını almasına rağmen kendilerine ödeme yapmadığını belirterek, eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini söylediler.

ANONS
Yapılan görüşmeler sonunda işçiler, haklarını hukuki yollardan almaları konusunda ikna edilerek binadan indirildi ve ifadeleri alınmak üzere Kınıklı Polis Merkezi’ne götürüldüler.

Yorumlar

semih   -  Bağlantı 20 Nisan 2015, 21:52

işçiler paralarını hukiki yoldan alabileceğini bilse çatıya çıkmaz zaten
işi toki den alan firma başka inşatı yapan firma başka
teşeronun taşeronu yine olan garibana olacak bu firmalar emek
hırsızı inşata başladı başlayalı böyleler.

ibram   -  Bağlantı 20 Nisan 2015, 20:43

ayıp yahu işciyi çalıştırıyorsan emegini hakkını teri kurumadan ödeyeceksin şimdi bu işcileri işe alırken hukiki yoldanmı almışlar? diyecek şimdi o fırma veya işte zarar ettim battım en az 2 yıl mahkeme patron lüks içinde yaşayacakyine ciple gezecek!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı