REKLAMI GEÇ

Polisten kaçak ilaç operasyonu

Polisten kaçak ilaç operasyonu

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, piyasaya ilaç adı altında kaçak ürün sürenlere yönelik operasyon düzenledi. 16.200 adet sahte ilaç ele geçiren polis, 4 zanlıyı gözaltına aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Kasım 2018 Cuma, 12:27

Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente yasadışı yollardan faturasız olarak yurtdışından getirilen ilaçların satışının yapıldığını tespit etti ve şebekeye yönelik soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında sağlıksız koşullarda üretilen ilaçların içerdiği etken maddeler nedeniyle halk sağlığını ciddi tehlikeye soktuğu, hatta ölümlere varan sonuçlar ortaya çıkardığı belirlendi.

Son bir ay içinde yoğun bir şekilde gerçekleştirilen takip sonucunda şüpheliler, kullandıkları araçlar ve ikametleri belirlendi. Dağıtımının ve taşıma işleminin yapıldığı araçlar, depolar ekiplerce takibe alındı.

Mahkemeden yakalama kararının alınmasının ardından harekete geçen polis, belirlenen adreslere şok baskınlar düzenledi. Baharatçı olarak faaliyetlerini sürdüren bir işyerinde, araçlarda ve depoda yapılan aramalarda değişik marka ve ebatlarda toplam 16.200 adet kaçak ürün ele geçirildi.

Operasyonda 4 zanlı da gözaltına alındı. Zanlılar hakkında Kaçakçılık Kanunu’na muhalefet suçlamasıyla işlem başlatıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı