REKLAMI GEÇ

Polisten siber dolandırıcılık operasyonu

Polisten siber dolandırıcılık operasyonu

Denizli merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda kimlik bilgilerini ele geçirdikleri banka müşterilerinin sahibi olduğu GSM hatları için SIM kart çıkarttırarak, mobil bankacılık aracılığıyla hesaplarından para havale ettikleri öne sürülen 5 şüpheli yakalandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Şubat 2018 Cuma, 17:27

DENİZLİ (AA)
Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, iki kişinin banka hesaplarından bilgileri dışında 150 bin lira çekildiği ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Şebekenin, kimlik bilgilerini ele geçirdikleri banka müşterilerinin sahibi olduğu GSM hatları için SIM kart çıkarttırdıkları, mobil bankacılık sistemlerine ulaşarak hesaplarındaki parayı havale ettikleri belirlendi.

Çalışmalar kapsamında çok sayıda banka müşterisinin kimlik fotokopisi ve iletişim bilgilerini ele geçirerek dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 11 şüphelinin yakalanması amacıyla operasyon başlatıldı.

Soruşturma kapsamında İstanbul, Antalya, Ankara, Diyarbakır ve Antalya’da düzenlenen operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda 20 cep telefonu, 30 SIM kart, 3 dizüstü ve 3 tablet bilgisayar, 4 hard disk ve banka kartları ele geçirildi.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Adreslerinde bulunamayan 6 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı