REKLAMI GEÇ

Polis’ten tarih vurguncularına darbe

Polis’ten tarih vurguncularına darbe

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonda tarihi eser vurguncularına büyük darbe vurdu. Operasyonlarda çok sayıda tarihi eser ele geçirildi, 4 zanlı gözaltına alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Aralık 2017 Perşembe, 14:07

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bazı kişilerin tarihi eser kaçakçılığı yaptığı ve sahte eserleri de tarihi esermiş gibi satmaya çalışarak dolandırıcılık yaptığı ihbarının alınmasının ardından harekete geçti.

Tarihi eserlerin başta bir ilden getirileceği bilgisine de ulaşılmasının ardından kentin giriş-çıkış noktalarında uygulamalar gerçekleştiren polis, Antalya yolu üzerinde bir otobüs içinde durumundan şüphelenilen iki zanlı tespit etti.

Şüphelileri otobüsten indiren polis, bayan çantası içinde yapılan aramada tarihi eserler ve sikkeler ele geçirdi.

Aynı gün durumundan şüphelenilen bir başka aracı da takibe alan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaptığı aramada tarihi eserler buldu.

İki ayrı operasyonda heykelcik, bilezik, kolye, ayna türünden 9 tarihi eser, 62 sikke ve 1 adet sahte eser bulunarak el konuldu.

Eserlerin Müze Müdürlüğü’nce yapılan incelemelerinde Roma, Grek, Osmanlı, Bizans ve Avrupa devrine ait kültür varlığı tarihi eser olduğu tespit edildi.

Tarihi eserler Müze Müdürlüğü’ne teslim edilirken, gözaltına alınan 4 zanlı hakkında tarihi eser kaçakçılığı suçlamasıyla işlem başlatıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı