REKLAMI GEÇ

Polisten tarihi eser operasyonu

Polisten tarihi eser operasyonu

Polis, önemli bir tarihi eser operasyonuna imza attı. Uzun süredir takip edilen 2 şüpheli gözaltına alındı, yapılan aramada 1240-1260 yıllarına ait olduğu tespit edilen 1480 adet tarihi sikke ele geçirildi. Zanlılar mahkemeye sevk edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Kasım 2015 Çarşamba, 12:15

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 2 kişinin tarihi eser kaçakçılığı yaptığı bilgisine ulaşılmasının ardından kapsamlı bir çalışma başlattı. Bu kişileri uzun süre takip eden polis, operasyon için düğmeye bastı.

İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, adli makamlardan gerekli izinlerin alınmasının ardından operasyon başlattı. İki zanlı gözaltına alındı, bu kişilerin ikametlerinde arama başlatıldı.

1480 ADET TARİHİ SİKKE BULUNDU
İki zanlının ikametlerinde yapılan aramalarda 1240-1260 yıllarında basıldığı belirlenen 1480 adet tarihi sikke ele geçirildi. Orijinal eser olduğu belirtilen tarihi sikkeler Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi, iki zanlı hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçlamasıyla işlem yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı