REKLAMI GEÇ

Sağlık ekiplerine delil arama dersi

Sağlık ekiplerine delil arama dersi

Denizli Emniyet Müdürlüğü uzmanları, acil sağlık istasyonlarında görev yapan personele delil arama ve olay yeri eğitimi verdi. 25 oturumda gerçekleştirilen 8 saatlik eğitimlere 412 sağlık personeli katıldı. Eğitimlerde, adli vakalarda olay yeri ve delil güvenliğinin bozulmaması için uyulması gereken kurallar anlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2016 Cuma, 10:54

Sağlık Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan ve uygulamaya geçirilen protokol gereği, “Adli Vakalarda Maddi Delillere Yaklaşım Eğitimleri” başlatıldı.

Sağlık Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen eğitimler Ambulans Servisi Başhekimliği’nde gerçekleştirildi. 25 oturumda 8 saatlik eğitimlere 412 sağlık personeli katıldı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Kamil Aydın ve Komiser Yardımcısı Erkan Alpar tarafından verilen eğitimlerde, acil sağlık hizmetleri personeline adli vakalarda olay yerinde maddi bulguların tanınması ve korunması, hukuki boyut ile sağlık personelinin sorumlulukları anlatıldı.

saglikcilar-delil-egitimi-2

Sağlık çalışanları, 112 vakalarında veya acil servislerde karşılaştıkları “bulgu, delil, adli bulgu türleri biyolojik bulgu, kimyasal bulgular, fizilsel bulgular, ateşli silahlar, ateşli silahların kulanıldığı olaylarda dikkat edilecek hususlar, ateşsiz silahlar, kesici aletler, bereleyici aletler, delici aletler, iz bulgu türleri, olay yerinde genel hareket tarzı, ası sureti ile ölüm olaylarında dikkat edecekleri hususlar, kanuni yükümlülükleri ile Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu hakkında teorik olarak bilgilendirildi.

Eğitimler ile ilgili bilgi veren Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, sağlık personelinin olay yerinde karşılaştıkları adli vakalarda delilleri bozmadan veya yok etmeden vakalara nasıl müdahale etmesi, olay yeri inceleme ve kimlik tespitinde çalışan Emniyet mensuplarının olayı daha hızlı aydınlatmasına yardımcı olacağını ifade etti.

saglikcilar-delil-egitimi-1

Eğitimlerin son gününde sağlık çalışanlarına sertifika, eğitimcilere de teşekkür belgesi verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı