REKLAMI GEÇ

Sayaç hırsızları 21 daireyi susuz bıraktı

Sayaç hırsızları 21 daireyi susuz bıraktı

TOKİ konutlarındaki iki ayrı blokta 21 dairenin su sayacı çalındı. Sabah suları akmayınca hırsızlığı fark eden apartman sakinlerinin şikayeti üzerine polis, su sayaçlarını çalan ve iki kişi oldukları belirlenen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Aralık 2015 Perşembe, 09:18

Ramazan ÇETİN / (DHA)
Pamukkale İlçesi Aktepe Mahallesi TOKİ Konutları B1-5 ve C-1 Nolu bloklardaki 21 dairenin su sayaçları gece çalındı. Sabah suları akmayınca durumu fark eden apartman sakinleri Sevindik Polis Merkezi’ne giderek durumu bildirip, şikayetçi oldu. Olay yerine gelen polis ekipleri, saat 24.00 sıralarında gelen iki kişinin yangın merdiveninden içeri girerek önce dairelerin giriş kapılarının hemen yanında dolap içindeki su sayaçlarının vanalarını kapattıktan sonra, boru anahtarı ile sökerek, götürdükleri belirlendi.

Polis, iki hırsızın yakalanması için çalışma başlattı. Mağdurlardan Ali Keçelioğlu, “Hırsızlar bizim bloktaki üç, dört ve beşinci katlarındaki su sayaçları çalınmış. Başka blokta da çalınan su sayaçları olduğunu öğrendik. Sayaçlarımız çalındığı için susuz kaldık. Ne bulaşık ne çamaşırlarımızı yıkayamıyoruz. Gündelik zorunlu ihtiyaçlarımızı ise komşulardan bidonlarla aldığımız suyla şimdilik gideriyoruz” dedi.

HURDACILARA SATIYORLAR
Denizli Tesisatçılar Odası Başkanı Murat Gürsoy da çalıntı su sayaçlarının hurdacılar tarafından kilosu 10 liraya kadar alındığını belirterek, “Her biri 1 kilo olan su sayaçları pirinçten yapıldığı için kolayca alıcı buluyor. Su sayaçları eritilip, tekrar hammaddeye dönüştürülüyor. Vatandaşlarımız hırsızlık olaylarına karşı su sayaçlarını kilitli alanda tutmalı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı