REKLAMI GEÇ

Şehit ailesini dolandırdılar

Şehit ailesini dolandırdılar

Denizli’nin Fatih Mahallesi’nde oturan Şehit ailesi dolandırıcıların kurbanı oldu. Kendilerini polis olarak tanıdan kişi veya kişilerce dolandırılan şehit ailesi, 60 bin TL değerinde altın, bilezik ve nakit parasını kaptırdı. Şehit annesi 65 yaşındaki Ayşe Acar, “Hep başkalarına akıl verirdim. Kendim dolandırıldım. Ancak en hassas yerimden vurdular, oğlumu kullandılar” diyerek acısını paylaştı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 29 Ağustos 2014 Cuma, 14:17

1999 yılında Osmaniye’de PKK tarafından yapılan bombalı saldırıda şehit olan Süleyman Acar’ın ailesi, dolandırıcıların kurbanı oldu. Fatih Mahallesi’nde oturan Orman Bölge Müdürlüğü’nden emekli şehit annesi 65 yaşındaki Ayşe Acar, “Pazartesi sabahı saat 10.00 gibi eve gelen iki kişi kendilerini polis olarak tanıttı ve Sağlık Müdürlüğü’nde çalışan oğlum Murat’ın tutuklandığını söylediler. Serbest kalması için evde bulunan altın ve bilezikleri istediler. Ben de evdeki yaklaşık 28 bin TL değerinde kızımın bana emanet ettiği bilezik, altın ve 3 bin TL nakit parayı kendilerine verdim. Sonra gittiler. Ne olduğunu anlamadım” dedi.

denizli-sehit-ailesini-dolandirdilar-ic-1

İKİNCİ KEZ DOLANDIRILDI
Bir hafta içerisinde ikinci kez dolandırılan Ayşe Acar, olayı şöyle anlattı:
“Önce ev telefonundan aradılar daha sonra cep telefonundan. Bankadaki hesabıma girildiğini ve paranın çekilmek üzere olduğunu söylediler. Bankaya gitmem ve hesabımı kontrol etmem için eve ticari taksi gönderdiler. Taksi ile gittim, bankada bulunan hesabımın çekilmediğini görünce 23 bin 750 TL’yi kendim çektim. O anda onu da alıp kaçtılar. Yaklaşık 60 bin TL dolandırıldım. Emniyet soruşturma başlattı. Altınlar kızımın idi. Onu geri vermem gerek. Eşim şeker hastası, bu olay onu daha çok üzdü.”

“BAŞKALARINA AKIL VERİRDİM”
Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdikten sonra Denizlihaber.com’a konuşan Şehit annesi Ayşe Acar, “Bunları yazın… Başkaları da dolandırılmasın. Gerçi ben hep başkalarına akıl verirdim. Ne olduğunu anlamadım. Ancak en hassas yerimden vurdular. Oğlumu kullandılar. Kapıyı çalan herkesi eve almasınlar. Kimlik sormadan kimseye inanmasınlar. Ben şehit annesiyim. Beni de dolandırabilecekleri aklıma gelmedi. Kimseye güven kalmamış” diyerek üzüntüsünü paylaştı.

denizli-sehit-ailesini-dolandirdilar-ic

“BANA BİLE SÖYLEMEDİ”
Baba Turhan Acar ise, “Eşimi aramışlar. Eşim bana bile haber vermedi. Bankaya gitmiş parayı çekmek istemiş. İşte o anda olmuş. Arayan kişilerin telefonda ne konuştuklarını bilmiyorum. Bankaya neden gittiğini de bilmiyorum. Oldu işte” dedi.

Yorumlar

Tolga   -  Bağlantı 29 Ağustos 2014, 14:37

Yahu bu kaçıncı olay. Yakıztır yaşlı kadının parasını çalmaya utanmıyorlar! Emniyetin biran önce bu çeteyi çökertmesini istiyorum. Gençler kanmaz ama olan yaşlılara oluyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı