REKLAMI GEÇ

Şehitimiz son yolculuğuna uğurlandı

Şehitimiz son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Piyade Komondo Er Muhammet Özbek, Denizli’de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanıyor. Denizli’deki cenaze törenine ise binlerce vatandaş katıldı.

/ DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2010 Pazar, 14:21

Şırnak’ta dün sabah teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düşen 20 yaşındaki Piyade Komando Er Muhammet Özbek’in naaşı dün gece uçakla Denizli’ye getirilerek askeri hastanenin morguna konuldu. Şehit erin cenazesi bugün gözyaşları ve tekbirlerle cenaze töreninin düzenlendiği Delikliçınar Yeni Cami’ye getirildi. Ellerinde Türk Bayrakları ile şehidi yolda karşılayanlar tekbir getirirken, cenaze tören mangası tarafından musalla taşına konuldu. Kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı törende askeri yetkililer ve yakınları tarafından cami bahçesine getirilen anne Halime Erbay, taziyeleri kabul ederken sadece ‘Vatan sağolsun’ dedi. Baba Ramazan Özbek ise Vali Yavuz Erkmen tarafından teselli edildi.

Yeni Camideki cenaze törenine Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, 11. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, Milletvekili Mehmet Yüksel, Mithat Ekici, Emin Haluk Ayhan, CHP Eski Genel Sekreteri Adnen Keskin, CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, MHP İl Başkanı Zafer Kaplan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehidin kardeşlerinin yeni kıyafetleri ile törene katılması dikkat çekti. Vatandaşlar şehidin tabutuna sarılıp gözyaşı dökerken, asker ve polis kıyafeti giyen iki küçük çocuk şehidin fotoğrafını öpüp tabutunun üzerine karanfil bıraktı.
Yeni Camide kılınan cenaze namazının ardından Şehit Piyade Komando Er Muhammet Özbek’in törene katılan binlerce vatandaş tarafından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Törende terör örgütüne tepki gösterildi. Şehit asker memleketi olan Çameli İlçesi’ne bağlı Kirazlıyayla Köyünde toprağa verildi.

Cenaze töreninde ülkücüler ile polis arasında ise arbede yaşandı. Protokolün yanına önüne geçmek isteyen ülkücülere polis müdahale etti. Ülkücülerin protokole attığı bir pet şişesi ise askere denk geldi.

Diğer yandan aynı çatışmada yaralanan Sarayköy İlçesi’na bağlı Has Köylü Piyade Komando Er Tolga Ayhan’ın sağlık durumunda iyi olduğu, yoğun bakımdan çıktığı açıklandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı