REKLAMI GEÇ

Silahlı örgüt kurmak isteyen şebeke çökertildi

Silahlı örgüt kurmak isteyen şebeke çökertildi

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri birçok olaya karıştıkları tespit edilen suç örgütünü çökertti. Yakalananların dosyaları ise hayli kabarık çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Kasım 2018 Salı, 10:47

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak isteyen bir şebekeyi çökertti. Eş zamanlı 13 ayrı adrese yapılan operasyonlar sonucunda 16 şüpheli yakalandı, 5’ı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Nisan ayında Denizli’de arka arkaya meydana gelen yaralama ve kurşunlama olaylarından sonra harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü Ekipleri detaylı bir çalışmanın ardından, şirket ve alkollü mekan sahibi, ekonomik durumları iyi olan kişilerden zorla para alarak, vermek istemeyenleri ölümle tehdit eden, işyerlerini silahla basan, nitelikli yağma yapan, adam öldürmeye teşebbüs eden şebeke elemanları tek tek tespit edildi.

Detaylı ve kapsamlı bir çalışmanın ardından operasyon düğmesine basan Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, 13 ayrı adreste eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda 16 şüpheli yakalandı ve haklarında çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak suçlarından haklarında işlem yapıldı.

Yakalanan şüphelilerin evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 1 adet ruhsatsız tabanca, 10 adet fişek, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet kılıç, 16 adet tabanca iskeleti,15 adet tabanca namlusu, 80 gram esrar maddesi, 3 gram metamfetamin, 2 kök kenevir bitkisi ve 58 adet tarihi eser sikke bulunarak el konuldu.

Diğer taraftan operasyonlarda yakalanan şüphelilerin yapılan ön incelemelerinde ise suç dosyalarının hayli kabarık olduğu anlaşıldı. Dosyalarda kasten adam öldürme, silahlı tehdit, mala zarar verme, yaralama, yağma, sahtecilik, dolandırıcılık ve kullanmak amacıyla uyuşturucu bulundurmak suçları bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı