REKLAMI GEÇ

SOKAK HAYVANLARI ZERRİN’İ BU HALE GETİRDİ

SOKAK HAYVANLARI ZERRİN’İ BU HALE GETİRDİ

Oyun oynaması için Candoğan Parkı’na götürdüğü 5 yaşındaki kızına sokak köpekleri saldırdı. İki köpeğin saldırısıyla yüzünden yaralanan çocuğu çevredekiler kurtardı. Hayati tehlikeyi atlatan çocuk şimdi Denizli Devlet Hastanesi’nde tedavi görüyor.

/ DENİZLİHABER / 7 Haziran 2010 Pazartesi, 19:42

Baklan’da 5 yaşındaki kızı Zerrin Taş ile birlikte yaşayan anne Zuhal Avcı (23), çocuğunu oynaması için getirdiği Denizli’de köpeklerin saldırısına uğradı. Olay, Atatürk Caddesi üzerindeki Candoğan Parkı’nda meydana geldi. Çocuğuyla birlikte geldiği parkta bir süre oturan anne-kız, daha sonra oyun oynamak için kısa bir süreliğine ayrıldı.
Çocuğunun parkta oynadığı sırada çığlık duyduğunu ifade eden anne Zuhal Avcı, çocuğuna iki köpeğin saldırdığını fark etti. Çevredekilerin yardımıyla çocuğunu sokak köpeklerinden kurtaran anne, Denizli Devlet Hastanesi’ne gitti. Ameliyata alınan küçük çocuk hayati tehlikeyi atlattı. Ancak yüzüne yapılan operasyonla derin izlerin kalacağı öğrenildi.
Yaşadığı şoku üzerinden atamayan 5 yaşındaki Zerrin Taş, oyun oynarken kendisine iki köpeğin saldırdığını ve çok korktuğunu söyledi.

CANIMDAN CAN GİDİYOR
Anne Zuhal Avcı ise, çocuğunu gezdirmek için Baklan’dan Denizli’ye getirdiğini, parkta oynadığı esnada köpeklerin saldırısına uğradığını söyledi. Köpeklerin saldırısını, çocuğunun attığı çığlıkla fark ettiğini ifade eden anne Zuhal Avcı, “Çevredeki vatandaşlar olmasaydı, çocuğumu o saldırgan köpeklerden kurtaramazdım. Köpekler, çocuğumun yüzünü parçaladı. Doktorlar yüzündeki derin izlerin kalacağını söyledi. Hayati tehlikesini atlattı ancak onun bu halini gördükçe canımdan can gidiyor. Belediye sokak köpeklerini korumaya aldığı gibi bu tür saldırılara karşı insanları da korumalıdır. Sorumlular hakkında kamu davası açıldı. Yaşanan bu olayların tekrarı olmaması adına bir dava da ben açacağım” dedi.

Denizli Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Serhat Delikara ise Denizli Belediyesi ve Denizli Valiliği’ne bakım evi konusunda proje sunduklarını, diğer illerden de çok sayıda ilimize sokak hayvanı getirildiğini belirtti. Delikara, Denizli’de şuanda 5 bine yakın sokak hayvanın bulunduğunu ve bunların bakım evi yapılarak koruma altına alınması gerektiğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı