REKLAMI GEÇ

SOYGUNUN DA BÖYLESİ

SOYGUNUN DA BÖYLESİ

İçki kamyonunu soydu, inandırıcı olsun diye parayla kendini bacaklarından vurdurttu.

/ DENİZLİHABER / 1 Nisan 2010 Perşembe, 18:45

Buldan İlçesi’nde, bir içki firmasının dağıtımını yapan S.Y.’nin (30), araçtaki 5 bin 200 şişe içkinin gasp edildiği yalanı jandarmanın özel hayatını incelemeye almasıyla ortaya çıktı. Şirkette 100 bin TL açığı bulunan S.Y.’nin plan yaparak 15 bin TL karşılığında tuttuğu kişilere kendini bacaklarından vurdurttuğu, olaydan önce de ilk primini yatırarak ölüm ve yaralanmaya karşı kendini sigortalattığı belirlendi.
İlginç olay, 23 Mart günü saat 14.30’da Buldan-Güney Yolu Bozalan Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda meydana geldi. Bir alkollü içki dağıtım şirketinde şoför olarak çalışan S.Y., aynı şirkette çalışan bir arkadaşını cep telefonundan arayarak gasp edildiğini ve tabancayla bacaklarından vurulduğunu söyleyip, yardım istedi. Bunun üzerine olay yerine jandarma ve ambulans gönderildi. Ormanlık alanda yerde yatarken yaralı halde bulunan S.Y.’nin bacaklarından 3 kurşunla vurulduğu ve 20 R 4264 plakalı araçtaki içkilerin tamamının gasp edildiği belirlendi. Ambulansla Denizli Servergazi Devlet Hastanesi’ne götürülen S.Y., tedaviye alındı. S.Y., jandarmaya verdiği ilk ifadesinde silahlı iki kişinin kamyonetle önünü kesip ormanlık alana götürdüklerini ve kendisini vurup araçta bulunan 5 bin 200 şişe rakı, şarap ve likörü gasp ettiklerini söyledi. Bunun üzerine jandarma olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
Yaralanan ve hastanede tedavisi süren S.Y.’nin özel hayatını incelemeye alan jandarma, gasp olayının uydurma olduğunu ortaya çıkardı. Jandarma ekipleri, ilk olarak aracı, şirketin deposuna çektirerek, 5200 şişe içkinin yüklenmesini istedi. Ancak S.Y.’nin gasp sırasında araçta bulunduğunu söylediği 5 bin 200 şişenin yarısı bile araca sığdırılamadı. S.Y.’nin arkadaşlarına, gazinolara gittiğini, her gece farklı mekanda eğlendiğini, sevgilisine kiralık ev tuttuğunu anlattığı da öğrenildi. 1.5. ay önce, ilk primini ödeyerek kendisini 75 bin TL’lik tazminat karşılığında yaralanma ve ölüme karşı sigortalattığı da saptanan S.Y., jandarmanın tüm şüphelerini üzerine çekti.
Bu bilgilerden yola çıkan ekipler, S.Y.’nin arkadaşlarını takibe aldı. Telefon görüşmelerinden olaya H.E. (32) ve Y.Ç.’nin (26) de karıştığı belirlendi. H.E. ve Y.Ç., garson olarak çalıştıkları Pamukkale’deki bir gazinoda gözaltına alındı. İkili, gasp olayını S.Y.’nin planladığını ileri sürerek, kendilerine de 15 bin TL vermeyi vaad ettiğini anlattı. S.Y. ve iki arkadaşının ormanlık alanda buluşup bira içerek aracın içini boşalttığı, sonrasında da gasp süsü verdikleri anlaşıldı. İnandırıcı olması açısından da S.Y.’nin kendisini H.E.’ye bacaklarından 3 el ateş açtırarak vurdurttuğu tespit edildi. Daha sonra da içkilerin çeşitli yerlere satıldığı anlaşıldı.
H.E. ve Y.Ç.’nin ifadeleri doğrultusunda araçtan alınan 150 şişe rakı Gözler Beldesi’nde bir depoda bulundu. Sözde gasp olayına yardımcı oldukları gerekçesiyle 5 kişi daha gözaltına alındı. H.E. ve Y.Ç. ile ismi açıklanmayan 5 kişi adliyeye sevk edildi. Hastanede gözaltında tutulan ve şirkette 100 bin TL açığı bulunduğu için bu akıl almaz planı yaptığı öne sürülen S.Y.’nin ise tedavisinin halen sürdüğü bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı