REKLAMI GEÇ

Tarihi eser kaçakçılarına darbe

Tarihi eser kaçakçılarına darbe

Denizli İl jandarma Komutanlığı, Buldan’da yaşayan A.A. isimli şahsın evinde gerçekleştirdiği aramada, çok sayıda tarihi eser ele geçirdi.

/ DENİZLİHABER / 11 Şubat 2008 Pazartesi, 01:00

Denizli İl Jandarma Komutanlığı, tarihi kültür mirasımızın korunması kapsamında, tarihi eser kaçakçılığına yönelik yürüttüğü operasyonda, Buldan’da yaşayan A.A. isimli şahsın elinde tarihi eser bulunduğu bilgisine ulaştı. Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince şüpheli şahsın evinde yapılan aramada, 8 adet sikke, 1 adet Viking heykeli, 1 adet Meryem Ana heykeli, 29 adet metal parça ve 1adet metal duvar aplikesi ele geçirildi.

Ele geçirilen eserlerin Denizli Müze Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemesinde, 6 adet sikkenin 2863 sayılı kanun kapsamında etnoğrafik değerde olduğu, 2 adet sikkenin ise müzelik değerde olduğu, 2 adet heykelin ise sahte olduğu, pers dönemine ait olan 29 adet metal parçası ile 1 adet metal duvar aplikesinin 2863 sayılı kanun kapsamı dışında olduğu tespit edildi.

Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile tarihi eserlere el konulurken, A.A. isimli şüpheli şahıs da sevk edildiği adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı