REKLAMI GEÇ

Tarihi eser kaçakçısından yakalananlar müzede bile yok

Tarihi eser kaçakçısından yakalananlar müzede bile yok

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri başarılı bir tarihi eser operasyonuna imza attı. Gözaltına alınan zanlının evinde ele geçirilen eserlerden bazıları tarihte basılan ilk sikkelerden ve Denizli Müze Müdürlüğü’nde bile yok.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ekim 2017 Salı, 12:03

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir kişinin elinde tarihi eser bulunduğu ve satış için müşteri aradığı bilgisine ulaştı.

İstihbarat çalışmalarının ardından adli makamlardan gerekli onayı alarak operasyon düzenleyen polis, bir tarihi eser kaçakçısını yakaladı. Zanlının ikametinde yapılan aramada değişik dönemlere ait 141 sikke ile 31 tarihi obje ele geçirildi.

ELE GEÇİRİLEN TARİHİ ESERLER ŞAŞIRTTI
Ele geçirilen tarihi eserler Denizli Müze Müdürlüğü uzmanları tarafından incelemeye alındı. Ortaya çıkan ayrıntılar ise hem polisi, hem de tarihi eser uzmanlarını şaşırttı.

Sikke ve objelerin M.Ö. 6. yüzyıla ait olduğu, Pers, Bizans, Grek ve Roma dönemlerinde yapıldığı belirlendi. Helenistik ve İslami döneme ait sikkeler arasında bulunan dört ışınlı yıldız figürlü sikkelerin M.Ö. 6. yüzyılda ve tarihte basılan ilk sikkeler olduğu belirlendi. Denizli Müze Müdürlüğü’nde dahi bulunmayan bu eserlerin çok ender olduğu ifade edildi.

Tarihi sikkelerin yanı sıra ele geçirilen diğer objelerin haç, kuş figürü, kemer tokası ve ok ucu olduğu, önemli tarihi değerinin bulunduğu bildirildi.

Ele geçirilen tarihi eserler Denizli Müze Müdürlüğü’ne teslim edilirken, gözaltına alınan bir zanlı hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçlamasıyla işlem yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı