REKLAMI GEÇ

TLB’liler 3 fidanı unutmadı

TLB’liler 3 fidanı unutmadı

Türkiye Lisesiler Birliği (TLB) Denizli Şubesi üyeleri, 44 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı Delikliçınar Meydanı’nda andı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2016 Cuma, 18:45

Gazi Bulvarı’ndan yürüyerek Delikliçınar Meydanı’na gelen TLB Denizli Şubesi üyeleri, slogan attı, marşlar söyledi. Ardından TLB Şube Başkanı İlkay Esma Uysal, basın açıklamasını okudu.

denizli-tlb-3-fidani-andi-1

Uysal, 44 yıl önce tam bağımsız Türkiye mücadelesi için canlarını feda eden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’a yeniden söz vermek için toplandıklarını ifade etti.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının ateşten günlerde mücadele ettiklerini, Türkiye’nin yine ateşten günler yaşadığını kaydeden Uysal, “Bölücülük, pervasızca ağabeyimiz, kardeşimiz Mehmetçiklerimize, polisimize ve yurttaşlarımıza saldırıyor. Emperyalizm, yurdumuzu bombalarla dizayn etmeye çalışıyor. Ülkemiz şeyhler, dervişler, sapıklar, tecavüzcüler ülkemi haline getirilmek isteniyor. Bunlar yetmezmiş gibi, şimdi de tarih ders kitaplarından Mustafa Kemal Atatürk’ü silmek için kolları sıvadılar” dedi.

Bugünlerde gençliğe Deniz, Yusuf, Hüseyin olmak düştüğünü söyleyen Uysal, “Bugün Deniz’lerin bayrağını taşıyan bizler, onlarla aynı Türkiye’nin özlemini taşıyoruz. Deniz’ler dün nasıl Mustafa Kemal yürüyüşünü gerçekleştirdilerse, bugün biz de Mustafa Kemal’in askerleriyiz diye haykırıyoruz. Deniz’ler nasıl 6. Filo’yu denize döktülerse, bugün biz de gördüğümüz yerde bölücü terörün en büyük destekçisi olan ABD’nin askerlerinin başına çuval geçiriyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı