REKLAMI GEÇ

Turgay Ateş, HSYK’da Denizli adayı

Turgay Ateş, HSYK’da Denizli adayı

Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turgay Ateş, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) aday oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2014 Çarşamba, 10:46

Hükümetin etkinliği ele geçirmek, Cemaat’in ise gücünü korumak istediği HSYK’da genel kurul takvimi belli oldu. Adli ve İdari yargıdan 10 asil, 6 yedek üyenin seçileceği genel kurulla ilgili Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı takvime göre, adaylık başvuruları 9 Eylül’e kadar yapılabilecek. Geçici aday listeleri 13, kesin aday listeleri 29 Eylül’de ilan edilecek. 12 Ekim’de yapılacak seçimde, 15 bin hakim ve savcı oy kullanacak.

YARGIDA BİRLİK PLATFORMU
Hükümet kanadı, HSYK seçiminde, kendisine yakın ve ülkücü isimlerin bir araya geldiği Yargıda Birlik Platformu ile sonuç almaya çalışacak. Bu grubun adayları arasında Denizli’den de bir isim yer alıyor. Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turgay Ateş, HSYK’ya seçilebilmek için aday oldu.

Adalet Bakanı Müsteşarı Kenan İpek başkanlığında oluşturulan seçiçi kurulun netleştirdiği listede adli yargı kontenjanından yer alan diğer isimler şöyle: Erzurum Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Balıkesir Başsavcısı Metin Yandırmaz, Ankara Başsavcı VekiliRamazan Kaya, İstanbul Hakimi Mehmet Durgun, HSYK Genel Sekreteri Bilgin Başaran, İstanbul Anadolu Başsavcı Vekili Ömür Topaç, HSYK Başmüfettişi Mehmet Yılmaz, HSYK Başmüfettişi İsa Çelik, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahaddin Menteş, Ankara Hâkimi Zeynep Şahin.

CEMAAT’İN LİSTESİ
Cemaat kanadı da dört yıl önce yapılan genel kurulda ele geçirdiği etkinliği korumak amacında.Cemaat’in HSYK 2. Daire Başkanı Nesibe Özer, 1. Daire Üyesi Teoman Gökçe, 3. Daire üyeleri Bülent Çiçekli, Ahmet Kaya, eski Türkiye Adalet Akademisi Eğitim Merkezi Müdürü Ayşe Neşe Gül, HSYK Tetkik Hâkimi İdris Berber’i aday göstereceği konuşuluyor.

BAĞIMSIZ GRUP
Diğer yandan, hükümet ve Cemaat’in işbirliği yapmak istediği Yarsav ve Yargıçlar Sendikası ise, ortak listeyle seçime girmeyi planlıyor. HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, üye İsmail Aydın, Ankara’da telefon dinleme kararlarına imza atan 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hayrettin Türe, İstanbul’da savcı Celal Avar’ın aday olacağı ifade ediliyor.

Yorumlar

yunalg   -  Bağlantı 27 Ağustos 2014, 11:28

cemaatin listesi,cemaatin ele gecirdigi etkinlik,cemaatin gucu vb. kelimelerini neye dayanarak kullaniyorsunuz anlamakta gucluk cekiyorum.Bunca senelik gorev yapmis adli yargi uyelerinin yanlis islere imza atacak bir yapinin icinde oldugunu dusunmek onlara yapilmis en buyuk hakarettir.o insanlarin da bir cevreleri var ve ortada resmi olarak olmayan bir harekete mensupmus gibi gostermek suctur.Soylemlerimizde daha dikkatli olmaliyiz.Bir kimseyi veya grubu gonul verdigi bir olusumdan veya hareketten dolayi otekilestirmek ve elde delil olmadan lanse etmek bir insanlik sucudur.Ortada hata yapan birileri varsa bu isin duzeltilme yeri yine Turkiye Cumhuriyeti mahkemeleridir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı