REKLAMI GEÇ

Türk polisi 173 yaşında

Türk polisi 173 yaşında

Türk Polis Teşkilatı, kuruluşunun 173. yıldönümünü kutluyor. Denizli protokolü de yayınladıkları mesajlar ile Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümünü kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2018 Salı, 09:56

Huzur ve güvenin teminatı Türk Polis Teşkilatı 172 yaşında. Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü kutlanacak.

Denizli protokolü de yayınladıkları mesajlarla polisin en özel gününü kutladı. İşte o mesajlar:

HASAN KARAHAN (Denizli Valisi)
“Toplumsal huzurumuzun sağlanması için büyük bir özveri ile çalışan Türk Polis Teşkilatımızın 173. kuruluş yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gücünü yasalardan ve halktan alan Polis Teşkilatımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.” sözünde belirttiği gibi ülkemizin, bölünmez bütünlüğüne sonsuza dek sahip çıkacak ve üstlendiği tüm görevleri yasalar çerçevesinde yerine getirmeyi her zaman sürdürecektir. Ülkemizin bekası ve vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak yolunda dünyaya örnek olan başarılı çalışmalarından dolayı Emniyet Teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, görevleri başında şehit düşen Kahraman Polislerimize bir kez daha Allah’ tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyor, Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Aziz Milletimiz için güven ve iftihar kaynağı olan Türk Polis Teşkilatımızın 173. kuruluş yıldönümünü kutluyor, tüm emniyet mensuplarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

OSMAN ZOLAN (Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı)
”Türk Polis Teşkilatımız, milletimizin birlik ve beraberliğinden aldığı güç ve cesaretle ülkemizin huzur ve güveni için gece gündüz çalışmaya devam ediyor.
Milletimizin huzur ve güven içinde olması için ülkemizin en ücra noktasında dahi görev yapan emniyet teşkilatımız, terör örgütleriyle mücadelede ortaya koyduğu başarı ile de hepimizi gururlandırmaktadır. Ülkemizin her köşesinde, vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamasını temin etmek için sabır ve özveriyle çalışan Türk Polis Teşkilatımızın 173. kuruluş yıldönümünü kutlar, kutsal vazifelerinin ifasında şehadete yürüyen tüm polislerimize Allah’ tan rahmet dilerim.“

PROF. DR. HÜSEYİN BAĞ (PAÜ REKTÖRÜ)
“Kamu düzenini sağlamak, Milletin can ve mal güvenliğini korumak için gece gündüz demeden çalışmaya devam eden Türk Polis Teşkilatı, kurulduğu günden bugüne kutsal görevlerini layıkıyla yerine getirmeyi amaç edinmiş; Millet olarak yaşadığımız en zor zamanlarda, vatanımızın bütünlüğü ve halkımızın güven ortamının tahsisi konusunda canlarını feda etmekten çekinmemiştir.
Ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden, güneyine halkımızın can ve mal güvenliğini koruyan Polis Teşkilatı’nın, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de huzurlu bir toplumun inşa edilmesinde önemli yapı taşlarından biri olacağına inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle şehit olan kahraman polislerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve şükranlarımı sunuyorum. Anayasamızın kendilerine verilen yasal hakları çerçevesinde, insanların demokratik hak ve özgürlüklerinin korunması ve gözetilmesi hususunda mesai kavramı olmaksızın görevlerini yerine getiren Türk Polis Teşkilatımızın 173. kuruluş yıldönümünü en içten dileklerinle kutlarken, Polis Teşkilatımızın değerli mensuplarına bu kutsal görevlerinde muvaffakiyetler temenni ediyorum.”

NECİP FİLİZ (AK PARTİ İL BAŞKANI)
“Ülkemizin ve milletimizin huzur ve asayişinin sağlanması kadar milli birlik ve beraberliğimizin devamı içinde vazgeçilmez bir unsur olan polis teşkilatımızın, Kuruluş yıldönümünü kutladığımız bu günde, milletimizin bağrından çıkmış güzide mensuplarının fedakâr ve cansiperane çalışmalarının Halkımıza güven ve gurur verdiği muhakkaktır. Polisimizin, terörle mücadelenin yanı sıra, suç ve suçlularla mücadelede ve olayların kısa süre aydınlatılmasında elde ettiği üstün başarıda, halkımızın Türk Polis Teşkilatı’na duyduğu güvenin ve verdiği desteğin büyük payı bulunmaktadır. Özellikle son yıllarda teknolojik imkanlarını artıran, kendisini geliştiren ve hizmet kalitesini iyice yükselten polis teşkilatımız, suçlulara, suç örgütlerine ve terör örgütlerine göz açtırmamaktadır.
Türk Polisi, gösterdiği olağanüstü gayretlerle yaptığı hizmetler sonucunda, Milletinin gönlünde taht kurmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşamaktadır. Gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk Polisi, görevini her zaman fedakârca yapmış, gerektiğinde canını hiçe sayarak ulvi görevlerini yerine getirmiş, toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmıştır. Halkımızın duyduğu bu güveni devam ettirmek tüm polislerimizin öncelikli görevi olmalıdır. Bu onurlu görevlerini büyük bir özveriyle ve insan sevgisiyle yerine getirerek Denizli’nin güven ve huzur şehri olmasında mesai mefhumu tanımadan görev alan emniyet teşkilatına teşekkürlerimi sunarım. 10 Nisan 1845’te kurulan Emniyet Teşkilatımızın kuruluşunun 173. yıldönümü dolayısıyla şehit olan polislerimizi rahmetle, gazi polislerimizi ise minnetle anıyorum. Halen görevleri başında hizmet vermekte olan polislerimize görevlerinde üstün başarılar ve ailelerine de sağlık, mutluluk ve esenlikler dileyerek tüm Emniyet Teşkilatının Polis Haftasını kutluyorum.”

YUSUF GARİP (Denizli Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili)
“Milletin bölünmez bütünlüğünü, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlenmesini önlemek, suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getiren Polis Teşkilatımıza müteşekkiriz. Yürütülen kamu hizmetleri içinde en zor, en streslisi olan bu meslekte sadece polisimizin değil, ailelerinin de fedakarlık yaptığı bir gerçektir. Emniyet güçlerimizin düzenli çalışmasıyla halkımızın huzur ve güveni, en üst düzeyde tutulmaktadır. Huzur içinde yaşamamızı sağlayan başta Emniyet Müdürümüz ile çalışma arkadaşlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin dört bir tarafında ve ilimizde büyük bir özveri ile çalışan ve bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, Türk Polis Teşkilatı`nın 173.kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Ayrıca şehit olan polislerimizi rahmetle anıyor, görevleri başındaki polislerimize de sağlık ve çalışmalarında başarılar diliyorum:”

YURDAHAN ÖZHAN (MHP Merkezefendi İlçe Başkanı)
“Hak ve Hukuk savaşçısı olan ve vicdanları ile yeteneklerinin sınırsız bir kişilik yarattığı Türk Polisinin aynı zamanda vatanımızın da gurur kaynağı olması onların mesleklerini kutsal yapan en büyük etkendir. Türk Polisi tıpkı Türk Ordusu gibi bu ülkenin destanlarına ve şereflerine ortak olmuş teşkilat unsurundan birlik ve beraberliğinin her zaman daim kıldığı özgürlüğün ve sulhun leke değmemiş bir kurumdur. Bu mesleği şerefi ve şanı ile yerine getiren Türk Polis teşkilatımızın 10 Nisan 1845 senesinden beridir verdiği hak ve adalet savaşında emeği geçen tüm polis kardeşlerimizin 173. Kuruluş yıllarını kutluyor bu görevi sürdürürken şehadet şerbetini içerek şehit olan Polislerimize de bu anlamlı günde Allahtan rahmet diliyorum.”

UĞUR ERDOĞAN (Denizli Ticaret Odası Başkanı)
“Gece gündüz demeden, 24 saat boyunca halkın huzur ve güvenliği için fedakarca çalışan polislerimizi, özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Güvenli bir ortamın sağlanması başarıyı da beraberinde getirmektedir. Emniyet güçlerimiz sayesinde gerek iş gerek ise özel yaşamımızda kendimizi huzurlu ve güvende hissediyoruz. Polis Teşkilatı, kuruluşundan günümüze kadar toplumsal huzurun korunması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için görevini her koşulda büyük bir özveriyle yerine getiriyor. Bu duygu ve düşüncelerle, her mensubuna tek tek teşekkür etmeyi bir borç bildiğim Polis Teşkilatı’mızın, 173’üncü yıldönümünü kutluyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı