REKLAMI GEÇ

Feyzioğlu: “Vatandaşın oyuna sahip çıkın”

Feyzioğlu: “Vatandaşın oyuna sahip çıkın”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, yaklaşan 24 Haziran seçimi için açıklamalarda bulundu. Feyzioğlu, partililerin vatandaşların oyuna sahip çıkması gerektiğine dikkat çekerek, “Seçim güvenliği devletin meselesi, sandıklar da partililerin sorumluluğunda, vatandaşların oyları da namuslarıdır. Sahip çıkın” dedi.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2018 Cuma, 16:55

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Denizli’ye geldi. Denizli Barosu’ndaki toplantısından önce Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Feyzioğlu, gazetecilerin sorularını alarak seçimler hakkında açıklamalarda bulundu.

“VATANDAŞIN OYUNA SAHİP ÇIKIN”
24 Haziran seçimine yaklaşırken, seçim güvenliğinin hassas bir mesele olduğuna dikkat çeken Feyzioğlu, “Seçimin güvenliği devletin meselesi, sandığın güvenliği partililerin sorumluluğu, oy da namustur . Ben bir vatandaş olarak tüm siyasi partilere sesleniyorum, vatandaşın oyuna sahip çıkın! Temsilcimiz yoktu, mazeretini kabul etmiyorum. Tutanağı alıp partisine teslim edecek her siyasi parti. Bu işin hiçbir mazeret yok . Şikayetleri duyuyoruz ama yetti gari! Biz barolar olarak referandumdan beri binlerce kez söyledik, ‘ Bize görev verin, biz her sandığa kanunen bir temsilci koyarız’ diye. Meclis hala kapanmadı, buyursunlar” diyerek meclise ve siyasi partilere seslendi.

“SEÇİMLERDE OY VE ÖTESİ İLE ÇALIŞAĞIZ”
Seçim günü için meslektaşlarına sandık güvenliği dersi vereceklerini belirten Feyzioğlu, olası sorunların önceden tedbir alıp çözülmesi için de itiraz dilekçelerinin hazırlandığını söyledi. Seçimlerde ‘Oy ve Ötesi’ ile çalışacaklarını belirten Feyzioğlu, “Oy ve ötesi bizi ziyaret etti, bizle çalışmak istediler, biz de kabul ettik. Bizim amacımız vatandaşın iradesinin sandığa girdiği gibi sandıktan geri çıkmasıdır. Seçim günü çağrı merkezi kuracağız. Türkiye’nin her bir yerinden vatandaşlarımız, bir sorunla karşılaşınca, bize iletebilir. Biz de gezici ekiple olayla ilgili bilgi almasına yardımcı olacağız” dedi.

“SİSTEMİN SORUNU, HSK’NIN İKTİDARA AÇIK OLMASI”
Avukatlar ve gazetecilerin sistemden dolayı risk altında olduğunu söyleyen Feyzioğlu, tek ihtiyacın güvenli bir sistem olacağının altını çizdi. Feyzioğlu, “Sistem güvenli değilse ve vatandaşların hakkı hakimin cesaretine kaldıysa orada gerçek anlamda kişi güvenliği yoktur. Bizim bu yolu kapatmamız lazım. O savcı cübbeli teröristlere Silivri mücadele verdik. Emir komuta altında nasıl karara verildiğini orada gördük. Büyük ölçüde temizlendi. Yargının bugünkü sorunu, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) iktidar partisi ve genel başkanına açık olması. Ben bir insanın cesaretine emanet etmek istemiyorum geleceğimizi. Polise askere emanet edersin ama hakime olmaz. Orada sistem yoktur. Kanun neyse odur, burada bir sıkıntımız olduğu açık” diye konuştu.

Milletvekillerinin, parti genel başkanlarınca tayin edilmesinin demokratik bir yol olmadığını belirten Feyzioğlu, bu durumun devam edildiği takdirde milletvekillerinin aslında ‘Milletin Vekili’ olmadığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı