REKLAMI GEÇ

Uyuşturucu çetesine büyük darbe

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde Çanakkale, Manisa ve Denizli’de eş zamanlı yapılan Huzuryaka operasyonunda hepsinin akraba olduğu bildirilen 7 kadın, 18 erkek toplam 25 kişi gözaltına alındı.

/ DENİZLİHABER / 19 Haziran 2007 Salı, 00:00

Denizli Emniyet Müdürlüğü’nün 11 aylık çalışması sonucunda son teknik ve taktiklerin kullanıldığı operasyonda konu ile ilgili 25 kişi yakalanarak adliyeye sevk edildi. Aynı aileden 7 kişinin de halen aynı suçlardan ceza evinde olduğu öğrenildi. Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, uyuşturucunun sokağa inmesini önlemek ve arzı engellemek ayrıca talebi azaltmak amacıyla sürekli operasyonlar yapıldığına dikkat çekti.

BABANIN İHBARI İLE BAŞLADI

Operasyona çocuğu uyuşturucu kullanan bir babanın ihbarı ile başlandı. 11 ay süren operasyon boyunca baba da görev aldı. Bu tür operasyonların halen devam ettiğini belirten Erkan, “Olgunlaşan operasyonları tamamlıyoruz. Yasa dışı işlere müsaade etmeyeceğiz. Sloganımız uyuşturucu ile mücadelede sıfır tolerans” diye konuştu.

100 KİŞİ GÖREV ALDI

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde Çevik Kuvvet ve diğer birimlerden 100 personelin görev aldığı operasyonda narkotik köpeği Cey Cey’de görev aldı. Şüpheli sayısının fazla olması nedeniyle 3 günlük gözaltı süresi alındı. Operasyon öncesi ve anında, gözaltına alınan şüphelilerin ikametlerinde, üzerlerinde ve otolarında yapılan aramalarda 8 bin < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />796 gram esrar, 150 adet extasy uyuşturucu hap, 6 kök hint keneviri, 9 adet esrarlı sigara, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 24 adet av tüfeği kartuşu, 13 bin 535 YTL suçtan elde edilen para ele geçirildi. Ele geçirilen suç delillerine mahkeme kararıyla el konuldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı