REKLAMI GEÇ

Vali Altıparmak kaza ile ilgili açıklama yaptı, “İlk değerlendirme suikast değil” dedi

Vali Altıparmak kaza ile ilgili açıklama yaptı, “İlk değerlendirme suikast değil” dedi

Vali Ahmet Altıparmak, Başsavcı Mustafa Alper ile şoförü Muzaffer Akşehirli’nin öldüğü trafik kazasıyla ilgili açıklama yaptı. Vali Altıparmak, kamyon şoförünün dur levhasına uymadığını belirterek, “İlk değerlendirmelerimize göre kaza suikast değil” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2017 Çarşamba, 14:46

Kazaya neden olan kamyon şoförünün ehliyetine alkollü araç kullanmaktan el konulduğunun belirlendiğini belirten Vali Altıparmak, “Kıymetli Başsavcımız iyi bir hukuk ve devlet adamını kaybettik. Üzüntümüz çok büyük. Hem Türkiye olarak hem Denizli olarak başımız sağ olsun. Maalesef kazada, şoförü de kaybettik. Koruma polisimizin durumu gayet iyi. Kazaya karışan kamyonun şoförü maalesef ‘dur’ yazılı levhaya uymadan tali yoldan çıkıp, başsavcımızın aracına çarptı. Bu kaza sonrası kamyon şoförü olay yerini terk etmiş. Güvenlik güçleri kendisini buldu. Maalesef ehliyeti dahi yok. Alkolden ehliyetine iki yıl el konulmuş, 2019’a kadar. Böyle bir kazayı bize yaşattı, bu üzüntüyü aileye yaşattı. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

“İLK DEĞERLENDİRMEYE GÖRE SUİKAST DEĞİL”
Kaza ve sonrasında kamyon şoförünün olay yerinden kaçmasının suikast şüphesi yaratığı yönündeki bir soruya ise Vali Altıparmak, “Suikast değil. İlk değerlendirme bu. Kazanın olduğu yol başsavcımızın her gün gittiği bir yol değil. Cezaevine giderken zaman zaman kullandığı bir yol. Rutin bir güzergah değil. Olaya baktığımızda bir takip söz konusu değil, bir kaza. İlk değerlendirmemiz bu. Daha sonra detaylandıkça sizlerle paylaşacağız” dedi.

PAÜ’YE ZİYARETÇİ AKINI
Başsavcı Mustafa Alper ile şoförü Muzaffer Akşehirli’nin cenazelerinin kaldırıldığı Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ni ziyaretçi akını yaşattı. Başta Başsavcı Alper’in eşi, İş Mahkemesi Hakimi Hatıran Alper ile kızları İrem ve Aslı Alper de hastaneye geldi, gözyaşı döktü. Ailenin yakınları da hastaneye geldi. Ayrıca hastaneye çevre illerin de başsavcıları gelerek aileye başsağlığı diledi. Denizli Adliyesi’nden Başsavcı vekilleri ile diğer hakim ve savcılar ile çalışanlarda hastaneye akın etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı