REKLAMI GEÇ

Vali Kocatepe’nin adıyla dolandırıcılık girişimi

Vali Kocatepe’nin adıyla dolandırıcılık girişimi

Denizli Valiliği’ne atanan Şükrü Kocatepe daha kente gelip görevine başlamadan dolandırıcılar onun adını kullanarak işadamlarından para sızdırmaya kalkıştı. Üstelik suçlarına Valilik Protokol Müdürü Cengiz Özcan’ı da alet etmeye kalkıştılar.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Eylül 2014 Pazartesi, 15:53

Vali Abdülkadir Demir, Pazar günü Denizli’den ayrıldı. Denizli’nin yeni Valisi Şükrü Kocatepe ise henüz göreve başlamadı. Ancak dolandırıcılar bunu fırsat bilerek harekete geçti. Kendisini Valilik Basın ve Protokol Müdürü Cengiz Özcan olarak tanıtan dolandırıcı, aradığı bir işadamına, “Sayın Vali’miz görevine başladı, sizinle görüşmek istiyor, kendisini takdim ediyorum” diyerek telefonu diğer dolandırıcıya verdi.

Dolandırıcı, Denizli’de engelliler için bir proje başlattığını, tekerlekli sandalye almak için bağış topladıklarını söyleyerek, para yatırması için bir hesap numarası verdi. İsmi açıklanmayan işadamı durumdan şüphelenerek para yatırmadan Valilik Basın ve Protokol Müdürü Cengiz Özcan’ı arayınca gerçek ortaya çıktı.

Dolandırıcılar ilk denemelerinde amaçlarına ulaşamadılar. Emniyet yetkilileri, dolandırıcılık girişimi ile ilgili soruşturma başlattı. Yetkililer, bu tür dolandırıcılık teşebbüslerine karşı Denizlilileri uyanık olmaları konusunda uyardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı